18. 3. 2009

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo od lige prvakinj poslovile v Podgorici

Zadnjo tekmo v letošnji evropski ligi prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja odigrale v Črni gori. V nedeljo ob 17.45 bo njihov nasprotnik v Podgorici domača Budućnost, obe ekipi pa sta že brez možnosti za napredovanje v polfinale.

Zato bo nedeljski dvoboj v dvorani Morača v glavnem mestu Črne gore zgolj prestižnega pomena, ki bo odločal le o končnem tretjem mestu v skupini B (trenutni vrstni red: Györi 7 točk, Oltchim Valcea 6, Krim Mercator 4, Budućnost 3). Na prvi tekmi med slovenskimi in črnogorskimi prvakinjami, ki je bila 22. februarja v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani, so bile prepričljivo uspešnejše gostiteljice, ki so slavile s 35:28, največ zadetkov za zmagovalke pa so dosegle Dijana Golubić (8), Renate Mörtel in Marina Vergeljuk (po 7).

V nedeljo čaka dekleta z Galjevice (v Podgorici naj bi jih spodbujalo vsaj sto zvestih navijačev iz Slovenije) precej težja naloga v peklu dvorane, ki sprejme 6.000 gledalcev in ki bo kljub nepomembnosti tekme zanesljivo polna. Trenerka Marta Bon ne bo mogla računati na krilno igralko Tanjo Oder, ki si je v nedeljo na Madžarskem poškodovala gleženj, kljub trenutni bolezni pa naj bi bila do tekme nared Andrea Lekić. Tekmo v Podgorici bosta sodila Hrvata Matija Gubica in Boris Milošević, delegat pa bo Kamer Metalari. Statistika dosedanjih dvobojev v ligi prvakinj je izrazito na Krimovi strani: na devetih tekmah so Slovenke slavile sedemkrat, Črnogorke pa dvakrat.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "V zadnjih dneh sem temeljito analizirala nedeljsko tekmo na Madžarskem. Tekmo bi morali bolje začeti, znova smo imeli preveč slabih minut, toda drugi polčas je bil eden naših najboljših doslej. Bolgarska sodnika sta naredila veliko napak, večina pa je šla v našo škodo. Še posebej v zadnjem napadu, ko bi morala pri strelu Dijane Golubić s krila dosoditi sedemmetrovko in domačo igralko izključiti za dve minuti, če ji ne celo pokazati rdeči karton zaradi grobega in namernega prekrška. Kar se tiče Budućnosti, se veselim gostovanja v peklenskem vzdušju dvorane Morača, kjer pa bomo vseeno skušale zmagati. Budućnost bo igrala v drugačni zasedbi kot na prvi tekmi v Ljubljani, saj bo močnejša za Marijo Jovanović in Ano Radović, ki dajeta ritem igri črnogorske ekipe. Zato bom morala za nedeljsko tekmo pripraviti drugačno taktiko kot za prvo na Kodeljevem. Naš cilj v Podgoroci je zmaga, poleg tega pa bomo preizkusili tudi nekatere stvari v igri za prihodnost."

Barbara Varlec, igralka Krima Mercatorja: "Na gostovanju v Črni gori bomo imele enak motiv kot na dosedanjih evropskih tekmah, čeprav smo že zapravile priložnost za polfinale. Na igrišču bomo naredile prav vse, da letošnjo ligi prvakinj končamo z zmago. In to kljub temu, da se zavedamo, da nas v dvorani v Podgorici čaka vroče vzdušje."

Deja Ivanović, direktorica Krima Mercatorja: "Čeprav nas čaka še zadnja tekma v ligi prvakinj in obe domači tekmovanji, na katerih računamo na dve lovoriki, lahko že podam okvirno oceno letošnjega dogajanja. Pred začetkom letošnje sezone smo v klubu sprejeli triletno strategijo dela, že v prvem letu pa smo na igrišču in izven njega potrdili, da smo na pravi poti. Ekipa je kombinacija izkušenosti in mladosti, ki je, ko je dozorela, dosegla velik rezultatski preskok. To je tudi dokaz, da je nova filozofija, ki jo je uvedla trenerka Bonova, obrodila sadove. Že v prvi sezoni smo presegli rezultatske cilje. Za naslednjo sezono smo začeli z iskanjem ustreznih igralskih okrepitev že v zadnjih mesecih minulega leta. Naša strategija je, da ne iščemo dragih igralk, ampak predvsem mlade in perspektivne, ki se lahko v ekipo vključijo tako po igralski kot osebnostni plati."