27. 3. 2009

Trimesečna kazen za Gorenjevega trenerja Obrvana, enomesečna za maserja Kumarja

Disciplinski sodnik Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je zaradi incidenta po tekmi 21. kroga prve slovenske lige MIK med Trimom in Gorenjem s trimesečno prepovedjo opravljanja funkcije kaznoval trenerja gostujočega moštva Ivico Obrvana.

Ker je bil v dogodek vpleten tudi maser Gorenja Dejan Kumar , je slednji kaznovan z enomesečno prepovedjo opravljanja funkcije. Po tekmi v Trebnjem, ki je bila 15. marca 2009, je trener Obrvan zaradi domnevno napačnih sodniških odločitev v škodo njegovega kluba besedno napadel enega izmed sodnikov, morebitni večji incident pa je preprečil velenjski vratar Ivan Gajić. Sodnika Peter Kočevar in Franc Lesar (prav tako tudi ne delegat Herbert Jeglič) dejanja hrvaškega strokovnjaka niso prijavili v uradni zapisnik, ampak so to storili naknadno.

Poleg trenerja in maserja Gorenja Velenja je disciplinski sodnik kaznoval tudi oba sodnika ter delegata s prepovedjo opravljanja dolžnosti za tri mesece, ker niso ukrepali v skladu z rokometnimi pravili.

Rokometni klub Gorenje je danes, takoj po obvestilu o kazni za Obrvana in Kumarja, izdal posebno sporočilo za javnost. V njem je med drugim zapisal: "V klubu smo šokirani nad eno najvišjih kazni v zgodovini slovenske lige. Celotno dokumentacijo smo že predali k pravnemu zastopniku, klub pa se bo pritožil v pritožbenem roku."
 


Foto: RK Gorenje