31. 3. 2009

Krimovke klonile v zadnjem krogu regionalne lige

Rokometašice Krima Mercatorja so se od regionalne lige poslovile s porazom proti Lokomotivi (29:30) ter zasedle končno četrto mesto na lestvici.

Brez Vergeljukove, Golubićeve in Cerarjeve je zaigrala na Galjevici v zadnjem krogu regionalne lige mlada zasedba Krima Mercatorja. V prvem polčasu sta izmed izkušenejših igrali Odrova in Stefanišinova, Bonova pa je priložnost ponudila mlajšim igralkam. Že v prvem polčasu so Krimovke zaostajale za šest zadetkov (8:14), a zaostanek zmanjšale na le tri.

V drugem delu pa je odlično branila v vratih Amra Pandžić, na krilih katere so gostiteljice počasi topile prednost hrvaške Lokomotive. Slovenske prvakinje so šele v 55. minuti z zadetkom Damjanovićeve izenačile na 28:28, nato pa po vrsti zapravile tri napade. Odlično je na nasprotni strani branila Jelena Grubišić (16 obramb). Priložnost za vodstvo je splavala po vodi, nasprotnice pa so to kaznovale z dvema zadetkoma in novo prednostjo +2 (28:30). Manj kot minuto pred koncem je za 29:30 zadela Hrnjičeva, nasprotnice napada niso izkoristile ter imele na parketu dve igralki manj. Sedem sekund pred koncem je Bonova vzela minuto odmora, Krimovke pa do zvoka sirene niso uspele streljati na gol ter s porazom zaključile nastope v regionalni ligi.

Zmagovalke regionalne lige so postale rokometašice Podravke, Krim Mercator pa je končal na 4. mestu.

Krim Mercator : Lokomotiva Zagreb 29:30 (17:20)

Krim Mercator: Mavsar 2, Ahlin, Damjanović 5, Stefanišin (6 obramb), Vidic 2, Bodnjeva 2, Varlec 5, Pandžić (14 obramb), Oder 3, Pribil, Rojc, Hrnjič 2, Irman 1, Zrnec, Lekić 6, Mörtel 1.

Lokomotiva Zagreb: Grubišić (16 obramb), Kosanović, Maruščec 4, Čop-Andesilić 6, Peraica 1, Ibrahimović 1, Vrkljan 6, Komljenović 2, Knježević 6, Petković, Kožarić, Bazzeo, Vrdoljak, Bušić.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (3), Lokomotiva Zagreb 5 (4).
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Lokomotiva Zagreb 12 minut. 

Foto: ehfcl.com

Naslov prvaka v Koprivnico