3. 4. 2009

Znan razpored končnice letošnjega državnega prvenstva za ženske

Boj za naslov slovenskih prvakinj bodo klubi nadaljevali 18. aprila, ko bo na sporedu prva tekma končnice državnega prvenstva. V skupini za prvaka branilke naslova najprej čaka Mercator Tenzor Ptuj, prve na lestvici po rednem delu, rokometašice Olimpije pa Krka.

V končnici za prvaka so ekipe razdeljene v dve skupini. V skupini A se bo Krim Mercator pomeril z Mercatorjem Tenzorjem, Celje Celjske mesnine pa z Zagorjem. V skupini B sta para Krka – Olimpija in Evro Casino Kočevje – Celeia Žalec. Ekipi igrata dve tekmi po sistemu izpadanja. Zmagovalca prvih tekem v skupini se pomerita za zmagovalca skupin, zmagovalca skupin pa za naslov državnega prvaka. Prve tekme končnice so na sporedu 18. aprila, povratne pa 25. aprila.

V končnici za obstanek  (9.-12. meso) se igra po dvokrožnem sistemu (šest krogov), kjer igra vsak z vsakim, iz rednega dela pa so se v končnico prenesle vse točke. Prvi krog je na sporedu 18. aprila, zadnji pa 23. maja.

Iz 1. A DRL za ženske izpade zadnjeuvrščeno moštvo po odigranem rednem delu tekmovanja in zadnjeuvrščeno moštvo po odigrani končnici za mesta od 9.- 12. Liga se dopolnjuje s prvo- in drugouvrščeno ekipo 1. B DRL za ženske po odigranem ligaškem tekmovanju.

Natančen razpored je objavljen na INFOSTAT-u.
INFOSTAT