3. 4. 2009

Velenjčani bodo na severu Evrope lovili vstopnico za polfinale pokala EHF

Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo v soboto, 4. aprila, ob 16.15 na Danskem odigrali povratno četrtfinalno tekmo evropskega pokala EHF proti klubu Bjerringbro-Silkeborg. Prva tekma v Rdeči dvorani se je končala z minimalno zmago gostiteljev s 27:26.

 

Velenjsko moštvo je včeraj opravilo še zadnji trening pred odhodom na Dansko, kamor so se podali prek Celovca in Londona. Deseturna pot je bila seveda precej naporna, saj letala nizkocenovnega prevoznika niso najbolj udobna, vendar to optimizma pred povratnim dvobojem četrtfinala evropskega pokala EHF pač ni moglo zmanjšati.

 

Namestitev v hotelu slaba dva kilometra od centra Silkeborga, ki šteje dobrih 30.000 prebivalcev, je udobna, predvsem pa ima četa trenerja Ivice Obrvana ves potrebni mir za pripravo na trenutno najpomembnejšo tekmo leta. Igralci so danes dopoldan opravili lažji trening v dvorani, kjer bodo tudi odigrali jutrišnji povratni dvoboj. Za četrtfinalni obračun bodo gostitelji v športni dvorani, ki sprejme okoli 2.100 gledalcev, namestili poseben pod, ki ga bodo Velenjčani preizkusili danes popoldan, ko bodo pilili še zadnje taktične podrobnosti pred tekmo. V taboru "os" se več kot dobro zavedajo, da je bil odigran samo prvi polčas, po katerem je minimalna prednost enega gola praktično nična, kajti že na tekmi v Velenju smo lahko videli, kako hitro je ena ali druga ekipa zmožna nadomestiti razliko štirih ali petih zadetkov. V osnovi gre za moštvi, ki gojita zelo podoben slog igre, v katerem stavita predvsem na hitre prehode v (pol)protinapade. Danci so izjemno močni v obrambi 6-0, medtem ko se Velenjčani bolje znajdejo z obrambo 5-1.

 

Rokometaše Gorenja bodo na tekmi s tribun spodbujali zvesti člani navijaške skupine "Šaleški graščaki", ki se bodo z avtobusom pripeljali dobrih 1.300 km na sever Evrope. Tudi z njihovo pomočjo bodo Velenjčani skušali ponoviti in izenačiti največji dosedanji uspeh kluba, ki se je v polfinale evropskih pokalov uvrstil v sezonah 1994/95 in 2003/04.

 

Ivica Obrvan, trener Gorenja: "Ob vrhunski predstavi vratarjev in še bolj čvrsti obrambi imamo veliko možnosti za dober rezultat. Toda prav tako se dobro zavedamo, da bomo morali popraviti realizacijo v napadu. Na prvi tekmi smo imeli tudi nekaj smole s številni vratnicami, prav tako pa smo zastreljali največ sedemmetrovk na eni tekmi v letošnji sezoni. Boljši smo lahko v številnih elementih igre. Verjamem v svoje moštvo in vsi skupaj upamo na napredovanje v polfinale, kar bi bil proti ekipi kot je Silkeborg fantastičen uspeh."

Pokal EHF, prva četrtfinalna tekma