7. 4. 2009

Gorenje v polfinalu evropskega pokala EHF s Švicarji, v ligi prvakov para Hamburg - Ciudad Real in Kiel - Rhein Neckar Löwen

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali polfinalne pare v evropskih pokalih za moške. V pokalu EHF se bo Gorenje za napredovanje v finale pomerilo s švicarskim klubom St. Otmar St. Gallen, v ligi prvakov pa sta para Hamburg - Ciudad Real in Kiel - Rhein Neckar Löwen.

Uroš Zorman in Aleš Pajovič (oba Ciudad Real) se bosta za finalno vstopnico borila proti Hamburgu, Vid Kavtičnik (Kiel) pa v nemškem derbiju proti klubu Rhein Neckar Löwen. V pokalu pokalnih zmagovalcev so kroglice odločile, da v polfinalu ne bo prišlo do medsebojnega obračuna štirih Slovencev. Nenada Bilbijo in Gregorja Lorgerja (oba Valladolid) čakata tekmi s švicarsko Amicitio, Dušan Podpečan in Roman Pungartnik (oba Kadetten) pa si bosta skušala finale prigrati v dvobojih z nemškim Nordhornom. Prve polfinalne tekme v vseh štirih evropskih pokalih bodo na sporedu 25. ali 26. aprila, povratne pa 2. ali 3. maja.

Gorenje se je že tretjič v svoji klubski zgodovini uvrstilo v polfinale katerega izmed evropskih pokalov (pred letošnjo sezono leta 1995 v pokalu EHF in leta 2004 v pokalu pokalnih zmagovalcev), tokrat pa se bo Velenjčanom zoperstavilo moštvo, ki je v osmini finala letošnjega pokala EHF izločilo Merkur iz Škofje Loke. St. Otmar St. Gallen je trenutno tretji v švicarskem prvenstvu, v taboru Gorenja pa so si (glede na občutnejšo kakovostnejša kluba, kot sta nemški Gummersbach in španski Aragon) za polfinalnega tekmeca želeli prav Švicarje. Prva tekma bo v Rdeči dvorani v Velenju, povratna pa v Švici. To pomeni, da bo Gorenje že četrtič zapored povratno tekmo igralo na tujem igrišču, kar se je v tej sezoni zgodilo že proti Lovćenu (Črna gora), Debrecenu (Madžarska) in Silkeborgu (Danska).

Ivica Obrvan, trener Gorenja:
"Žreb je bil za nas ugoden in sem zadovoljen z njegovim razpletom. Pomerili se bomo s klubom, ki je premagljiv. O Švicarjih zaenkrat še nimam natančnejših informacij, vendar jih bom pravočasno dobil in v dveh tednih se bomo lahko dobro pripravili na polfinalni tekmi. Časa za temeljito analizo bomo imeli dovolj, naš cilj pa je jasen in realen - uvrstitev v finale pokala EHF. Čeprav igramo na treh frontah - državno prvenstvo, pokal Slovenije in pokal EHF - smo napornega tekmovalnega ritma že vajeni. Pritisk v vseh treh tekmovanjih bo velik, a moja naloga je, da igralce kar najbolje pripravim na to. Najpomembneje bo, da ostanemo v dobri telesni in duševni formi ter da se izognemo poškodbam."

Boštjan Kavaš, igralec Gorenja:
"Pred žrebom je bil naša glavna želja, da se izognemo Gummersbachu, ki je težko premagljiv. Sreča je bila na naši strani, zato lahko pričakujemo uvrstitev v finale. V letošnji sezoni na evropskih tekmah bolje igramo na gostovanjih, kar je malce nenavadno, a nič zato. Zato se s tem, da bomo znova igrali povratno tekmo v gosteh, ne obremenjujemo."




Polfinalni pari v evropskih rokometnih pokalih za moške:


Liga prvakov:


Hamburg (Nemčija) - Ciudad Real (Španija)

Kiel (Nemčija) - Rhein Neckar Löwen (Nemčija)


Pokal pokalnih zmagovalcev:

Kadetten (Švica) - Nordhorn (Nemčija)

Amicitia (Švica) - Valladolid (Španija)


Pokal EHF:

Gorenje (Slovenija) - St. Otmar St. Gallen (Švica)

Gummersbach (Nemčija) - Aragon (Španija)


Pokal challenge:

Bešiktaš (Turčija) - Sport Resita (Romunija)

Suceava (Romunija) - Bern Muri (Švica)