4. 5. 2009

Uroš Zorman se iz Španije vrača v domovino

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je obvestil slovensko javnost o vrnitvi slovenskega reprezentanta in trenutno člana Ciudada Reala Uroša Zormana v Celje. V prihodnji sezoni bo znova nosil dres "pivovarjev", v katerem je leta 2004 osvojil evropski naslov.

RK Celje Pivovarna Laško in slovenski reprezentant Uroš Zorman sta danes uradno podpisala dveletno pogodbo, ki je sklenjena za sezoni 2009/10 in 2010/11. Zorman ima pogodbo s Ciudadom Realom, s katerim je minulo sezono osvojil vse, kar je v rokometu možno osvojiti, še za prihodnji dve sezoni, a ga bodo Španci zaradi enakih razmer, kot vladajo v slovenskem in evropskem rokometu ter podobnih ukrepov, kot jih je izvajalo v tej sezoni tudi Celje, iz kluba pustili brez odškodnine, tej pa se bo za predhodno prekinitev pogodbe odrekel tudi Zorman. Trener pivovarjev Tone Tiselj je vrnitev Uroša Zormana pokomentiral z naslednjimi besedami: "Zorman je vsekakor najboljši slovenski srednji zunanji igralec. Bil je zraven pri največjih uspehih slovenske reprezentance in Celja, tudi v Ciudadu Realu pa ima zelo odgovorno vlogo. To smo še posebej lahko videli tako lani v finalu proti Kielu kot tudi v letošnjem polfinalu s Hamburgom, kjer je vsak, ki je te tekme gledal, lahko videl, kako pomembno vlogo igra. Je srednji zunanji igralec, ki pomeni veliko okrepitev za našo ekipo."

"Zelo sem vesel, da se vračam domov in da se vračam v Celje, ki je najuspešnejši klub v Sloveniji. Tu sem preživel izjemno lepi dve sezoni in pol in kljub temu, da je klub trenutno v manjši krizi, sem prepričan, da se bomo v prihodnje, seveda tudi z mojo pomočjo, veselili še veliko lepih trenutkov, ki si jih celjski klub zasluži," je veselje nad vrnitvijo v Celje izrazil Uroš Zorman, ki je nekaj besed namenil tudi pričakovanjem navijačev: "Z moje strani lahko obljubim, da bo tako, kot je bilo, ko sem že igral v Celju. Torej, da bomo v vsako tekmo vložili svoj maksimum, kajti le to prinaša rezultate. Trudil se bom izpolnjevati vse naloge in skupaj z ekipo prinesti navijačem nasmeh na obraze, kar pomeni, da bomo naredili vse, da bomo tudi rezultatsko uspešni. S takšnim pristopom sem prepričan, da bodo prišle tudi lovorike, ki jih bomo kot ekipa osvajali."

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se je sicer za sodelovanje v prihodnji sezoni že zahvalil Davidu Špilerju, Draganu Gajiču, Mihi Gorenšku in Mirsadu Terziću. Edina okrepitev ob Zormanu je doslej desno krilo Dejan Savič. V prihodnjih dneh bosta bržkone pogodbo s Celjani podpisala še dva nekdanja "pivovarja" na začasnem delu v Španiji – Renato Vugrinec (Portland San Antonio) in Aleš Pajovič (Ciudad Real).