5. 5. 2009

Dogovor s Celjani sklenil tudi Aleš Pajovič

Potem ko se je rokometni klub Celje Pivovarna Laško včeraj tudi uradno dogovoril o vrnitvi Uroša Zormana v rumeno-zeleni dres, so "pivovarji" danes dobili še eno veliko in pomembno okrepitev. Iz Ciudada Reala se namreč po koncu letošnje sezone v mesto ob Savinji vrača nekdanji igralec celjskega kluba Aleš Pajovič.

 

Slovenski reprezentant Aleš Pajovič je s Celjem Pivovarno Laško sklenil dveletno pogodbo, ki velja za sezoni 2009/10 in 2010/11. "Pajo", ki je s Ciudadom Realom osvojil vse možne lovorike (špansko prvenstvo, oba španska pokala, ligo prvakov, evropski superpokal, španski superpokal), pogodba s španskim klubom poteče po koncu letošnje tekmovalne sezone, zato zanj Celjanom ne bo potrebno plačati nobene odškodnine. Pajovič je bil član celjskega kluba do konca sezone 2002/03, nato pa je odšel v vrste Ciudada Reala. 198 centimetrov visoki , 111 kilogramov težki in 30 let stari Celjan je bil dvakrat evropski prvak s Ciudadom realom (v letih 2006 in 2008),  ima dva evropska superpokala, tri naslove prvaka Španije, dve lovoriki pokala španske lige Asobal , en kraljevi pokal Del Rey in dva španska superpokala.

 

V dresu Celja Pivovarne Laško je Pajovič petkrat igral v polfinalu lige prvakov, šestkrat je bil prvak Slovenije in petkrat najuspešnejši v slovenskem pokalu, največji reprezentančni uspeh (zbral je 161 nastopov in dosegel 667 zadetkov) pa je srebrno odličje na evropskem prvenstvu leta 2004, ki ga je gostila Slovenija. Aleš Pajovič ne skriva veselja zaradi vrnitve v rojstni kraj in matični klub: "Izredno sem vesel, da se po šestih letih igranja v tujini vračam domov. Gre za klub, v katerem sem rokometno zrasel, zato imam še toliko večji motiv, da se še enkrat dokažem pred domačimi navijači. Kot je razvidno od letošnjih rezultatov, klub v tej sezoni preživlja malce težje čase, a sem prepričan, da nam bo uspelo krivuljo obrniti navzgor in Celju vrniti položaj, ki mu pripada. Celjski klub je izrazil željo, da se vrnem v njegove vrste, po nekaj pogovorih - tako z vodstvom kot ostalim igralci - pa moja odločitev ni bila težka, zato se že veselim nove sezone."

 

Nad okrepitvijo na položaju levega zunanjega igralca je seveda navdušen tudi celjski trener Tone Tiselj: "Pajovič je eden izmed biserov celjske rokometne šole. Tudi z njim so povezani vsi veliki uspehi slovenskega reprezentančnega rokometa - od kvalifikacijskih tekem, EP 2000 na Hrvaškem, olimpijskih iger, srebrne kolajne na Euru 2004 v Sloveniji... V tem trenutku je najboljši levi zunanji igralec v Sloveniji. Mislim, da so njegove zmogljivosti večje - kot jih kaže doslej - tudi v napadu, toda takšna je pač strategija njegove sedanjega kluba Ciudada Reala. Verjamem, da bo našel dovolj motiva, da bo nosil našo igro v vseh fazah. za kakšnega igralca gre, pa ob njegovih uspehih verjetno ni potrebno posebej govoriti."