6. 5. 2009

Dvakrat na Kodeljevem, pa v Hamburgu in Minsku

Slovenska moška rokometna reprezentanca, ki se bo 1. junija ponovno zbrala, bo morala v enajstih dneh odigrati štiri kvalifikacijske tekme za nastop na Euru 2010 v Avstriji. Tokrat bo gostiteljica Ljubljana, čakata pa jo še obračuna v Hamburgu in Minsku.

Izbrana vrsta Mira Požuna trenutno v kvalifikacijski skupini 5 zaseda drugo mesto za Nemčijo, sledi največja tekmica za eno izmed prvih dveh mest, ki peljeta na evropsko prvenstvo v Avstrijo, Belorusija (isto število točk). Prav s slednjo se bo Slovenija spopadla dvakrat.

Še kako pomemben bo obračun 10. junija ob 20.15 v Ljubljani. Slovenci bodo tokrat igrali v dvorani na Kodeljevem, kjer bodo potrebovali bučno podporo s tribun. Tri dni zatem bo Slovenija gostovala v peklenski dvorani v Hamburgu (ob 18.15), nato jo 17. junija čaka še ena tekma na domačem terenu – prav tako na Kodeljevem – z Izraelom (18.15), za zaključek pa 21. junija ob 16. uri po slovenskem času težko gostovanje v Minsku.

Selektor Požun objavil širši seznamSlovenski nasprotniki Nemci na priprave