7. 5. 2009

Cimos se je pritožil zaradi dogodkov na tekmi proti Gorenju in zahteva njeno ponovitev

Zaradi domnevno spornih dogodkov na sredini tekmi petega kroga končnice za prvaka v prvi ligi MIK proti Gorenju je rokometni klub Cimos iz Kopra vložil pritožbo pri vodji tekmovanja pri Združenju rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS). in zahteva njeno ponovitev.


Besedilo pritožbe na odigrano tekmo zaradi kršitev rokometnih pravil je naslednje:


1. RK Cimos Koper v 24-urnem roku na naslovni organ vlaga pritožbo zaradi kršitev rokometnih pravil.

2. RK Cimos Koper po ogledu video posnetka ugotavlja, da je prišlo do kršitve rokometnih pravil, ki so se zgodile na tekmi med RK Gorenje in RK Cimos Koper. Gre za dva dogodka, ki ju pritožnik želi izpostaviti, ker sta občutno vplivala na končni izid tekme.

3. Prvi dogodek, ki ga  pritožnik izpostavlja, se je zgodil v 55. minuti in 14. sekundi pri menjavi igralca številka 2 Bojana Skoka. Igralec je igrišče zapusti v za to predvidenem prostoru. V trenutku njegove menjave pa je zapisniška miza z opozorilom prekinila igro in sodnikoma sporočila, da je šlo za nepravilno menjavo. Na podlagi opozorila zapisniške mize sta sodnika igralca št. 2 izključila za dve minuti. Po ogledu video posnetka pritožnik ugotavlja, da je igralec št. 2 opravil menjavo v skladu s pravilom 4. 4. rokometnih pravil.

Dokaz: video posnetek.

4. Drugi dogodek, ki predstavlja eklatantno kršitev rokometnih pravil, se je zgodil v 55. minuti in 55. sekundi, in sicer s ponovnim napačnim ukrepanjem zapisniške mize, ki je šele po 34 sekundah igre ponovno prekinila igro in v času, ko je pritožnik dosegel zadetek, ker je ugotovila, da je na igrišču igralec št. 51 in zahtevala njegovo izključitev. Šele ob posredovanju uradnih oseb pritožnika, da je bil v 55. minuti in 14. sekundi izključen igralec št. 2 in ne igralec št. 51, ki je bil po napaki szapisniške mize vpisan na semaforju, so svojo odločitev spremenili in s tem priznali napako.

Dokaz: video posnetek.

5. Na podlagi kršitev rokometnih pravil, ki sta bili storjeni zaradi nepravilnega opravljanja funkcije zapisniške mize v najbolj kočljivih trenutkih tekme, ko se je rezultat "lomil", ugotavljamo, da sta dejanji močno vplivali na končni izid tekme in močno oškodovali pritožnika, ki je bil v "naletu".

V minutah, ki so sledile od 55. minute tekme, lahko naštejemo nekaj pomembnih posledic kršitev rokometnih pravil:

1. nepravilna izključitev igralca v 55. minuti in 14. sekundi in posledično odvzem žoge

2. domača ekipa je neposredno po omenjeni izključitvi ob "igralcu več" dosegla gol;

3. pri dogodku, povezanim z zahtevo po izključitvi Hribarja, je bil naš zadetek razveljavljen.

6. Naslovnemu organu predlagamo, da upošteva vse pritožbene razloge in pritožbi ugodi ter sprejme odločitev o ponovitvi tekme v skladu s pravilnikom o tekmovanjih ZROPS.


Koper, 07. 05. 2009


                                                                                                 RK Cimos Koper


                                                                                                 Aleš Koršič, direktor