8. 5. 2009

Slovenke in Slovenci dobili nasprotnike za sredozemske igre

Slovenski članski reprezentanci, ki bosta nastopili na bližajočih se sredozemskih igrah v Pescari v Italiji, sta dobili nasprotnike v prvem delu tekmovanja. Izbranke Primoža Porija bodo igrale v skupini B, četa Mira Požun pa v skupini A.

Slovenke od 26. junija naprej na 16. sredozemskih igrah čaka predtekmovalna skupina B, kjer se bodo pomerile s Srbijo, Francijo in Črno goro. V skupini A bodo igrale Italija, Hrvaška, Turčija, Španija in Grčija.

Moški del pa bo nastopal v skupini A skupaj z Albanijo, Srbijo, Alžirijo in Francijo, skupino B pa sestavljajo Italija, Turčija, Tunizija, Grčija ter Bosna in Hercegovina.

Sredozemske igre so regionalno več športno tekmovanje v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah, ki so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav, za slovenski šport zelo zanimive. Na sredozemskih igrah sodelujejo države Evrope (14), Afrike (5) in Azije (2).

Tokratni gostitelj sredozemskih iger je italijansko mesto Pescara, kjer bodo športniki tekmovali med 26. junijem in 5. julijem.

Ženske:
Skupina A: Italija, Hrvaška, Turčija, Španija, Grčija.
Skupina B: Srbija, Slovenija, Francija, Črna gora

Moški:
Skupina A: Albanija, Slovenija, Srbija, Alžirija, Francija
Skupina B: Italija, Turčija, Tunizija, Grčija, Bosna in Hercegovina