8. 5. 2009

Renato Vugrinec podpisal dveletno pogodbo s Celjem Pivovarno Laško, Kojić ostaja v klubu

Za Urošem Zormanom in Alešem Pajovičem je pogodbo z rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško danes podpisal tudi Renato Vugrinec, trenutno še član španskega Portlanda San Antonia. Dosedanje sodelovanje s Celjani je podaljšal tudi srbski krilni igralec Nikola Kojić.

 

33-letni Vugrinec (196 cm, 101 kg), desni zunanji igralec in reprezentant Slovenije, je celjskemu klubu obljubil dveletno zvestobo. Pogodbo s Celjem Pivovarno Laško je podpisal za sezoni 2009/10 in 2010/11, sedanja pogodba s španskim klubom Portland San Antonio pa mu poteče ob koncu letošnje sezone, zato bo v mesto ob Savinji prišel brez odškodnine.

 

Odlične predstave, ki jih v tej sezoni (predvsem v obrambi) kaže srbski rokometaš Nikola Kojić, so klub prepričale, da s tem levorilnim igralcem podaljša sodelovanje še za naslednjo sezono. Kojić bo tako član Celja Pivovarne Laško tudi v sezoni 2009/10. Vugrinec je član Portlanda San Antonia od leta 2006, prej pa je bil igralec nemškega kluba Magdeburg, kamor je prestopil prav iz Celja pred sezono 2004/05. Največje uspehe je dosegel prav v celjskem dresu, ki ga je nosil kar devet sezon (od leta 1995 dalje). S Celjem Pivovarno Laško je osvojil evropsko ligo prvakov v sezoni 2003/04, petkrat je bil polfinalist tega tekmovanja, ima osem naslovov slovenskega prvaka in sedem pokalnih lovorik. V španski ligi je bil enkrat drugi, v nemški pa tretji. Z Magdeburgom je nastopal v finalu pokala EHF v sezoni 2004/05, s Portlandom SA pa v polfinalu lige prvakov (2006/07). V dresu celjskega kluba je doslej odigral 352 tekem in dosegel 1199 zadetkov, za reprezentanco Slovenije (največji uspeh je srebrna kolajna z EP 2004) pa je na 174 tekmah zadel 573 zadetkov.

 

 

Renato Vugrinec: "Občutki, ki me obdajajo ob vrnitvi v Celje, kjer sem preživel praktično tretjino svojega življenja, so zelo dobri. Tu sem preživel svoje najlepše dni, čeprav je bila pot na začetku zelo težka. Po petih letih v tujini, ko sem pridobil še veliko izkušenj, je vrnitev v klub, ki je v Sloveniji največji in ima takšno tudi zgodovino, a ima v tej sezoni nekoliko težav, še toliko večja obveza  zame in moje soigralce v prihodnje. Zavedam se, da bodo pričakovanja javnosti velika in da bomo v prvi vrsti morali trdo trenirati ter se na terenu boriti, da bomo dosegli rezultate, ki jih Celje in navijači pričakujejo in želijo. Obveza do vseh je velika, a mislim, da bomo vsi, ki se vračamo in prihajamo na novo ter soigralci, ki so že v Celju, dihali kot eno, tako delovali tudi na igrišču ter s tem prikazali dobre igre in da bomo Celje vrnili na mesta, ki mu pripadajo. Hkrati verjamem, da nam bo uspelo v dvorano Zlatorog vrniti gledalce, ki ustvarijo v Evropi daleč najboljše vzdušje in so zame najboljši navijači na svetu. Celje je rokometno mesto, kjer so navijači veliki poznavalci igre in si želijo dobrih iger in lepih predstav. Mi bomo morali trdo trenirati, na igrišču pustiti srce in s pomočjo navijačev v Celje vrniti lovorike."

 

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško, o Vugrincu in Kojiću: "Z vrnitvijo Vugrinca je ideja in naloga, ki smo si jo zadali v rpvi fazi, zaključena. Domov smo pripeljali najboljšo in najkakovostnejšo zunanjo linijo zadnjih let. Vsi trije fantje so se želeli vrniti domov in vsi imajo dovolj motiva, da pomagajo Celju krivuljo padanja zadnjih let ponovno obrniti navzgor. Tudi Vugrinec je igralec, za katerega so vezani vsi veliki uspehi slovenskega rokometa, tako v reprezentanci kot v celjskem klubu in ki lahko na položaju desnega zunanjega odigra še nekaj sezon na najvišji ravni, kar prikazuje tudi z igrami v španskem prvenstvu. Kojić je za klub s svojo profesionalnostjo ter maksimalnim delom tako na treningih kot na tekmah pokazal, da je človek in igralec, vreden zaupanja. Tisto, kar jaz zagovarjam, torej kri, znoj in solze, Kojić s svojim odnosom zagotavlja in je v najtežjih trenutkih pripravljen narediti vse, da odigra borbeno in kakovostno. Poleg tega je v fazi branjenja odličen na večih igralnih mestih in mislim, da si je zaslužil podaljšanje pogodbe ter da bo v prihodnji sezoni tudi v fazi napada neprimerno uspešnejši."