1. 6. 2009

Gorenje danes zvečer v Kölnu čaka povratna tekma finala evropskega pokala EHF

Rokometaše Gorenja drevi čaka povratna finalna tekma pokala EHF z nemškim Gummersbachom. "Ose" so v Rdeči dvorani sicer klonile, a le z zadetkom zaostanka (28:29). 

Za Velenjčane bo to prva tekma po dolgem času, v kateri so lahko popolnoma razbremenjeni, kajti veliki Gummersbach ostaja absolutni favorit finalnega obračuna, medtem ko so Velenjčani vse svoje letošnje cilje že izpolnili. V eni največjih nemških dvoran jih čaka velik športni spektakel, ki mu lahko prisostvuje le malo število športnikov, še bolj redki pa so ali bodo tam igrali evropska finala. V taboru Gorenja upajo, da bo dvorana, ki sprejme prek 18.000 gledalcev polna, s čimer bo športna kulisa naravnost popolna. "Ose" bo v živo spremljalo tudi kakšnih 60 velenjskih navijačev.

V ekipo se vrača trener Ivica Obrvan, ki se mu je v četrtek na zadnji tekmi finala državnega prvenstva odvalil velik kamen od srca, saj mu je ob pomoči sijajnih asistentov v strokovnem vodstvu uspelo pripraviti ekipo na najtežje preizkušnje. Kapetan Sebastjan Sovič ob največjem uspehu kluba ostaja realno na tleh, a poln optimizma: "Presenečenja v športu so vedno možna. Gummersbach je seveda velik favorit, toda videli smo, da se lahko z njimi enakovredno kosamo. Imamo gol zaostanka, a naslov državnih prvakov v žepu, zaradi česar smo popolnoma sproščeni. Ob vrhunski predstavi cele ekipe nismo povsem brez možnosti. Zmaga v gosteh, oziroma evropskem pokalu pa bi bila nekaj o čemer sanjaš kot mali otrok."

 

Na prvi tekmi v Rdeči dvorani je bil nekdanji igralec velenjskega kluba Momir Ilić z osmimi zadetki najučinkovitejši v vrstah 12-kratnega prvaka Nemčije. Srbski rokometaš, ki bo kariero že po letošnji sezoni nadaljeval v Kielu, napoveduje, da je kljub dejstvu, da Gummersbach igra pred domačimi gledalci, vprašanje skupnega zmagovalca še vedno odprto. "Zadetek razlike ne pomeni ničesar. Gorenje je zelo kakovostno in disciplinirano moštvo, ki med tekmo niti za trenutek ne popušča. Drži, da smo verjetno mi izkušenejši zaradi zahtevnejših tekem v domačem prvenstvu, toda Gorenje ima daljšo klop, saj v Gummersbachu večino bremena na tekmah nosi osem ali devet igralcev. Na prvi tekmi smo zamudili priložnost za višjo zmago, a če bomo odpravili napake, ki smo jih v igri naredili v Velenju, se bomo na koncu veselili evropske lovorike," napoveduje Momir Ilić.



Tekma se začne ob 18.30 v neposrednem prenosu na slovenski nacionalni televiziji. Velenjčani se nato vračajo domov v torek opoldan, uradni sprejem z veliko zabavo pred Rdečo dvorano pa se začne ob 18. uri. Po uradnem delu bo poleg druženja z novimi državnimi prvaki še koncert glasbenih skupin Feštaband in Kingston.

Gorenje z zadetkom razlike izgubilo prvo tekmo finala pokala EHF