30. 6. 2009

Po porazu proti Srbiji bodo slovenske rokometašice v Pescari igrale le za sedmo mesto

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na sredozemskih igrah v Pescari izgubila tudi tretjo tekmo v skupini B. Po porazih proti Črni gori (25:26) in Franciji (21:27) so Slovenke izgubile tudi proti Srbiji s 26:30 (12:15) in bodo v sredo, 1. julija, ob 16. uri igrale za končno sedmo mesto.

 

 

Slovenija - Srbija 26:30 (12:15)

 

Pescara - Dvorana Santa Filomena, gledalcev: 300, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

 

Slovenija: Argenti 2, Zrnec 1, Gros 1 (1), Šon 2, Puš, Čerenjak 3, Pandžič, Skutnik 2, Mavsar 7, Varlec 2 (1), Marinček, Breznik 3, Koren, Mitruševska 3.

 

Srbija: Georgijev, Nikolič, Krpež 3, Stefanović, Radojčić, Stevin 6, Trifunović 8 (4), Liščević 3, Tatalović, Živković, Radojević, Lazić 1, Cvijić 3, Đorđević 6.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Srbija 4 (4).

 

Izključitve: Slovenija 12, Srbija 10 minut.

 

Rdeči karton: Šon (49.).

 

Srbske rokometašice so s ponedeljkovo zmago nad Črnogorkami omogočile Slovenkam, da se uvrstijo v polfinale sredozemskih iger v Pescari, vendar le pod pogojem, da jih na današnji tekmi premagajo najmanj z dvema zadetkoma razlike. Za izbranke hrvaškega stratega na slovenski klopi Ivice Rimanića je bila naloga prezahtevna, tretji zaporedni poraz v skupini pa jim je navrgel zgolj tekmo za končno sedmo mesto s četrtovrščenimi iz druge skupine (Grčija ali Italija).

 

Slovenske rokometašice so porazno začele tekmo in si takoj priigrale zaostanek z 0:5. V nadaljevanju so se Srbkinjam nekajkrat približale na dva zadetka zaostanka, ob tem pa zapravile priložnost, da bi tekmicam še bolj zadihale za ovratnik. V drugem polčasu so slovenske igralke bolj ali manj statirale, predvsem pa so odpovedale nosilke igre. "Slab uvod nam je spodrezal krila, v psihološko zahtevnem dvoboju pa v naši ekipi ni bilo igralke ali dveh, ki bi nas povlekli iz sivine," je po porazu s Srbijo med drugim dejal selektor Ivica Rimanić.