1. 7. 2009

Na odprtem EP na Švedskem so slovenski kadeti visoko premagali tudi Madžarsko

Moška kadetska reprezentanca Slovenije je na odprtem evropskem prvenstvu (Partille Cup) v Göteborgu na Švedskem dosegla že tretjo zmago. Po uspehu proti Nizozemski (23:16) in Izraelu (22:16) so mladi Slovenci danes prepričljivo opravili še z Madžarsko, ki so jo premagali kar s 25:17 (12:8).


Slovenski kadeti so z odlično in agresivno obrambo uspešno ustavljali visoke zunanje igralce reprezentance Madžarske, v hitrih (pol)protinapadih pa pridno polnili mrežo vzhodnih sosedov. Po izenačenem začetku si je Slovenija prvo občutnejšo prednost priigrali pri izidu 6:4, do konca prvega polčasa pa jo je podvojila (12:8). V drugem delu današnje tekme so naskok še povečali in na koncu Madžare premagali kar z osmimi zadetki prednosti.


Slovenija je na tekmi proti izbrani vrsti Madžarske nastopila v naslednji zasedbi: Mlakar 8, Medved 4, Marguč 3, Poklar 3, Poteko 2, Cingesar 1, Nosan 1, Ranevski 1, Smolnik 1, Tominec 1, Božič, Gaber, Jelovčan, Kljajič, Perovšek, Taletovič. Z zmago proti Madžarski si je moštvo trenerja Tomaža Juršiča zagotovilo napredovanje v drugi del odprtega evropskega prvenstva na Švedskem.