30. 7. 2009

Slovenski mladinci zlahka premagali Kuvajt

Tudi na drugi pripravljalni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu v Kuvajtu je mladinska reprezentanca Slovenija premagala Kuvajt. Tokrat je bilo 35:28 (19:13) za mlade Slovence, ki se bodo pred odhodom na SP z izbrano vrsto Kuvajta pomerili še enkrat.

Slovenija - Kuvajt 35:28 (19:13)

Slovenija: A. Čudič (3 obrambe, 1 x 7m), A. Vrbinc (6 obramb), K. Ferlin (5 obramb), B. Rojc 1, U. Bundalo, M. Pučnik 1, U. Paladin 3, D. Razgor 7, J. Dolenec 3, M. Svetelšek 2, M. Flajs 2, M. Djurdjevič 4, B. Fink 3, P. Drožina 1, M. Vrečar 1, T. Sok 3, St. Skube 2, Č. Abrahamsberg 2, D. Bombač, selektor: Ivezič.

Kuvajt: Boukhadra 4, Ashkanani 4, Kurepot, Abdull Mustafa 2, Alseed, Alshmali 1, Mahdi, Algahrabali 6, Raed, Almutawa 2, Alkaheli, Ahmad 3, Abdullsalam 2, Abdulla Algahrabli 4, selektor: Alrandi.

Slovenski rokometaši so vodili skozi celotno tekmo in zasluženo slavili, čeprav je bilo v igri še vedno preveč nihanj. Že do polčasa so imeli izbranci selektorja Slavka Iveziča šest zadetkov prednosti (19:13), v drugem pa so jo povečali še za enega. Igralci in strokovno vodstvo reprezentance Slovenije bodo v Egipt odpotovali v torek, 4. avgusta.