8. 8. 2009

Slovaški reprezentančni vratar Richard Štochl najnovejša okrepitev Celja Pivovarne Laško

V RK Celje Pivovarna Laško so podpisali pogodbo z izkušenim slovaškim reprezentantom, vratarjem Richardom Štochlom, ki v Celje prihaja iz Madžarske. Tam je igral zadnjih devet sezon: osem v Dunafferju in eno v Veszpremu.

"Pivovarji" in slovaški reprezentant Richard Štochl sta podpisala enoletno pogodbo, ki je sklenjena za sezono 2009/10. Štochl je bil v preteklih dveh sezonah član Dunafferja iz Madžarske, v tej državi pa nastopa že vse od leta 2002. V Celje prihaja brez odškodnine. 33-letni in 200 centimetrov Slovak je v Dunafferju igral od leta 2002 dalje, vmes eno sezono tudi za Veszprem (2006/07), s katerim je osvojil naslov madžarskega prvaka. Pred odhodom na Madžarsko je nastopal za slovaške klube Tatran Prešov, Košice in Sečovce ter češko Duklo iz Prage.

Štochl je standardni član slovaške reprezentance, ki je Sloveniji v dodatnih kvalifikacijah preprečila nastop na zadnjem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. Na tem je bil Štochl z 41 odstotki ubranjenih strelov na drugem mestu, a je bil s skupaj 110 obrambami daleč pred vsemi ostalimi med prvimi petimi najboljšimi vratarji.