7. 9. 2009

Intervju z Juretom Natkom

Po dveh letih v Franciji se je slovenski reprezentant Jure Natek vrnil v domovino. Potem ko je pred leti naslove slovenskega prvaka osvajal s Prulami 67 in Celjem Pivovarno Laško, bo 27-letni Ljubljančan to poskušal še v dresu "os". Desni zunanji igralec je v Velenju še kako dobrodošel. Mož, ki je nedavno tega obljubil večno zvestobo svoji dolgoletni sopotnici, je z zrelostjo in izkušnjami pomemben košček v mozaiku Ivice Obrvana. To je dokazal že ob osvojitvi prve lovorike v novi sezoni, na superpokalu v Mariboru.



V Velenju se je ekipa od lanske "zmagovalne" močno spremenila. Pričakovanja pred začetkom MIK 1. lige?

Pričakujem, da bomo ponovili lanske predstave Gorenja, da se bomo borili do konca za vrh in da bomo naredili vse, da osvojimo domače naslove. Osebno pa si želim veliko igrati in trenirati.


Znano je, da se pod taktirko trenerja Ivice Obrvana trdo trenira. Vam to ustreza?

Drugače je kot v Franciji, kjer se je treniralo za polovico manj kot tukaj. Sem takšen igralec, da mi paše veliko treninga. Poleg tega, da je tukaj treningov veliko, so tudi kvalitetni. Mislim, da splošno vlada takšno mnenje pri mojih soigralcih.


Kaj je botrovalo k vaši odločitvi, da zapustite francoskega prvoligaša Chambery in odidete nazaj v domovino?

V Franciji so se stvari spremenile v zadnji polovici leta, potem ko je klub zapustilo kar nekaj poglavitnih sponzorjev. Pojavile so se finančne težave, ki so prinesle pritiske. Poleg tega nisem ravno veliko igral, zato sem sprevidel, da bo zame kot rokometaša bolje, da grem vsaj za eno leto v ekipo, kjer bom igral. Kjer bom zadovoljen ter se bom dobro počutil. To je bilo pač Gorenje. Po finančni plati sem na slabšem, kot bi bil v Chamberyju, a ker sem še mlad igralec, zame v tem trenutku obstajajo pomembnejše stvari od denarja.


Zdi se, kot da ste v dveh letih igranja v Franciji nekoliko nazadovali v igri …

Nisem nazadoval ali stagniral. Zagotovo sem se naučil določenih stvari, je pa res, da v zadnjem času nisem veliko igral, kar se mi pozna. Poznalo se je tudi igranje v ligi prvakov, saj v tem času nismo pravzaprav nič trenirali. Sem takšen igralec, ki rabi treninge. Če imam česa dovolj tukaj v Velenju, so to treningi.


Celje Pivovarna Laško, Koper, Gorenje. Sodeč po okrepitvah bo šlo za enakovredne ekipe …

Upam, da je bil ta vrstni red, ki ste ga našteli naključen. V Sloveniji se ve, kdo so favoriti. Mislim, da bi vsakdo lahko odgovoril, da smo enakovredni.


Je realno pričakovati novo zmagoslavje vašega novega kluba?

Če bi mislil, da Gorenje nima tega potenciala, verjetno ne bi prišel semkaj. Ne bi se hotel boriti za četrto mesto. Verjamem, da je ekipa dobro sestavljena. Po vseh igralnih položajih smo dobro razporejeni, morda nam manjka le malo izkušenj. Kar pa je lahko tudi prednost, saj smo mladi, polni zagona in elana


Boste s svojimi izkušnjami v precej mladi sestavi Gorenja lahko prenašali le-te na soigralce?

Upam, da lahko pomagam mlajšim. Tudi moje izkušnje so imeli vodilni v klubu v mislih, ko so se odločili za sodelovanje z mano. Zagotovo bodo izkušnje vsakogar še kako dobrodošle glede na to, da kar nekaj igralcev še nikoli ni okusilo lige prvakov.

Maja Mastnak

FOTO: Arhiv RK Gorenje Velenje