8. 9. 2009

Slovan v novo sezono z višjim proračunom in razširjenim igralskim kadrom

Rokometaši Slovana so v minuli sezoni osvojili peto mesto v državnem prvenstvu, tudi letos pa imajo zelo visoke cilje. Ljubljančani so se igralsko okrepili, poleg tega pa so nekoliko povečali tudi proračun, ki za sezono 2009/10 znaša okoli 500.000 evrov.

S petim mestom si je Slovan po dolgih letih znova priigral nastop v enem izmed evropskih pokalov, tako da bo v letošnji sezoni igral v pokalu challenge. Med prestopnim rokom sta klub zapustila Miha Žvižej (odšel je v Gorenje) in Grega Karpan (Merkur), prišli pa so Hrvat Branimir Koloper, Dragan Gajič in Peter Božič, iz Ajdovščine pa se je na Kodeljevo vrnil tudi Gregor Močivnik. Koloper je igral v vseh selekcijah hrvaškega prvaka Zagreba, a v članskem moštvu ni dobil prave priložnosti, Peter Božič pa se je po treh letih vrnil v staro jato. Dragan Gajič je v prejšnji sezoni še nosil dres Celja Pivovarne Laško, do morebitne ugodne ponudbe iz tujine pa bo ostal v Ljubljani.

Slovan računa, da se bo počasi le vrnil na pota stare slave. Pri tem bo pomembna tudi podpora navijačev (predvsem skupine Red Tigers), ki so se izkazali že v prejšnji sezoni. Klubsko vodstvo računa, da jih bo v letošnji še več, Slovan pa bo domače prvenstvene tekme v dvorani na Kodeljevem že po tradiciji igral ob petkih zvečer. Izjema bo le prva prvenstva tekma v novi sezoni, ki bo v nedeljo, 13. septembra, ko v Ljubljano prihaja Trimo iz Trebnjega. Zaradi neposrednega prenosa na TV Športklub bo tekma Slovan – Trimo v nedeljo ob 18.30.

Boris Denič, trener Slovana: "Po odhodu dveh igralcev, Žvižeja in Karpana, smo našli ustrezne menjave. Na položaju krožnega napadalca se je Urošu Bundalu pridružil Branimir Koloper, pri vratarju pa nismo šli v nakup, ampak se je v klub vrnil Gregor Močivnik. V letošnji sezoni bomo skušali v igri zadržati vse elemente iz minule in jih še nekoliko nadgraditi. Upam, da nam bo uspelo. Kar se tiče ciljev, je moja želja zmagati na vsaki tekmi, za to pa tudi trdo treniramo. Ob pravem pristopu in s pravo miselnostjo se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. V domači ligi, ki je letos močnejša od lanske, je prvi cilj uvrstitev v končnico za prvaka, kar pomeni med šest najboljših klubov. Nočen napovedovati, da bomo naredili korak naprej v primerjavi z lanskim petim mesto, moramo pa ga storiti v igri. In potem se bo to poznalo tudi pri rezultatih."

Damijan Janković, podpredsednik Slovana: "Pred štirimi leti smo si zastavili načrt razvoja Slovana in zaenkrat ga izpolnjujemo tako, kot je bilo postavljeno. Glede klubskega proračuna za sezono 2009/10 imamo s podpisanimi pogodbami s sponzorji zagotovljenih okoli 85 odstotkov potrebnih sredstev, ostalih petnajst pa naj bi bilo urejenih do konca meseca. Tako lahko rečem, da imamo pokrit proračun za letošnjo sezono. Malce smo povečali proračun, poleg tega pa še okrepili igralski kader. Potekajo tudi pogovori z morebitnim generalnim pokroviteljem kluba, vendar imena zaenkrat še ne bi želel izdati. Zahvalil bi se tudi navijačem, predvsem skupini Red Tigers, kjer smo v prejšnji sezoni prav tako naredili korak naprej. Upam, da bo obisk naših letošnjih tekem še večji."