9. 9. 2009

Slovenski reprezentant Dragan Gajič odhaja iz Ljubljane v Zagreb

Desno krilo slovenske reprezentance in začasni član ljubljanskega Slovana, Dragan Gajič, odhaja k hrvaškemu prvaku Zagrebu, kjer bo družbo delal že dvema Slovencema. V CO Zagreb namreč že igrata Gorazd Škof in Zoran Lubej. Petindvajsetletni Celjan naj bi zvečer že opravil trening z novimi soigralci.

Pogodba s slovenskim reprezentantom sicer še ni podpisana, vendar gre zgolj za formalnost, saj je dogovor že sklenjen. Dragan Gajič, ki je po koncu sezone 2008/09 zapustil matični klub Celje Pivovarna Laško, bo predstavljen hrvaškim medijem na današnji novinarski konferenci, zvečer pa naj bi z Zagrebčani že opravil trening.

Zagreb je Gajiča angažiral po hudi poškodbi Zlatka Horvata, ki bo zaradi poškodbe z igrišč odsoten do konca sezone. Kapetan hrvaškega kluba si je namreč v končnici tekme proti domačemu moštvu na turnirju v Veszpremu huje poškodoval koleno, zato ga čaka operacija in nato dolgotrajna rehabilitacija. Desno krilo slovenske reprezentance je sicer priprave za letošnjo sezono opravilo z ljubljanskim Slovanom, za katerega bi v nedeljo tudi začel MIK 1. ligo. Toda dogovor z vodstvom ljubljanskega kluba je bil, da lahko priljubljeni "Gajo" odide, ko bo dobil pravo ponudbo iz tujine, kar se je zdaj očitno tudi zgodilo.