15. 9. 2009

V rubriki Intervju gostuje selektor slovenske ženske članske reprezentance Ivica Rimanić

Pred sobotnim zborom slovenske ženske članske reprezentance smo se pogovarjali s selektorjem Ivico Rimanićem, ki v intervjuju razkrije marsikaj zanimivega. Pred njim in dekleti je teden dni skupnih priprav, že oktobra pa sta na sporedu prvi dve kvalifiakcijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2010 na Danskem in Norveškem. Vabljeni k branju!

V pogovoru je med drugim dejal: "Na Slovaškem bomo igrali na nov način. Zagotovo gre pričakovati vzpone in padce, ocenjujem pa, da lahko takšen turnir koristi dvakratno. Igrali bomo s Korejkami, ki so zelo močne v napadu, zato bo to pravi test za našo 'novo' igro v napadu, kjer se mora igrati tudi brez žoge. Vse Korejke so na primer zelo dobre tudi brez žoge in odlično 'fintirajo'. To bo vsekakor dodaten pritisk na našo obrambo. Slovakinje in Nizozemke pa so nekje na naši ravni, zato pričakujem dober rezultat. Menim, da mora ekipa znati igrati proti različnim obrambam nasprotnika, mi pa bomo igrali drugače kot v Pescari. Tam se je videlo, da ekipa ni uigrana in da imamo težave z globoko obrambo. Na teh pripravah bomo največ delali na novih obrambnih sistemih in pol protinapadih. V napadu pa bomo igrali moderno s hitrim centrom, z jasnim načinom tekanja in napada, hkrati pa bo nujno zaključevati napad, ko se ponudi najboljša priložnost. Pričakujem strpnost v napadu in odgovornost."

Preberite celoten pogovor v rubriki INTERVJU.