25. 9. 2009

Južna Koreja na prvi tekmi na turnirju na Slovaškem boljša za zadetek od Slovenije

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi mednarodnega turnirja v Hlohovcu na Slovaškem izgubila z Južno Korejo z 31:32 (16:16). V soboto jo čaka obračun z gostiteljicami Slovakinjami, v nedeljo pa se bo izbrana vrsta selektorja Ivice Rimanića pomerila še z Nizozemkami.

Slovenska reprezentanca je odločno krenila v današnji obračun s favorizirano Južno Korejo in si kmalu priigrala tudi tri zadetke prednosti (6:3). Sodnika na tekmi sta imela zelo strog kriterij, saj sta igralke izključevala kot po tekočem traku. Slovenke so na koncu tekme pristale kar pri 18 minutah izključitev, Korejke pa so bile z igralko manj osem minut.

Odlična obramba slovenske ekipe in uspešna realizacija sta v drugem polčasu prinesli veliko prednost s 26:21, nato pa sta sodnika izključila dve naši igralki. To so nasprotnice iz Južne Koreje seveda spretno izkoristile in izid izenačile. Zaključek tekme je pripadel Korejkam, ki so tudi z nekoliko več sreče vknjižile zmago na uvodni tekmi turnirja na Slovaškem. Igra reprezentance Slovenije je bila na tekmi zadovoljiva, izbranke Ivice Rimanića pa so za morebitno zmago vendarle naredile nekoliko preveč tehničnih napak. V soboto ob 19. uri se bo Slovenija pomerila z reprezentanco Slovaške, zadnji dan turnirja (v nedeljo ob 14. uri) pa še z Nizozemsko.

Slovenija je na tekmi proti Južni Koreji nastopila v naslednji postavi: Stefanišin, Zec, Šoberl, Jankovič 2, Argenti 9, Zrnec 2, Gerič, Šon 5, Puš, Gros 9, Čerenjak, Skutnik, Mavsar, Varlec 3, Breznik 1, Irman, Koren.


Spored tekem Slovenije na turnirju na Slovaškem:


Petek, 25. septembra, ob 17. uri: Slovenija - Južna Koreja 31:32 (16:16)

Sobota, 26. septembra, ob 19. uri: Slovaška – Slovenija

Nedelja, 27. septembra, ob 14. uri: Slovenija - Nizozemska



Turnir na Slovaškem

Slovenke dvakrat premagale Švico