26. 9. 2009

Na Slovaškem so slovenske rokometašice izgubile tudi proti gostiteljicam

Na mednarodnem turnirju v Hlohovcu na Slovaškem se je ženska članska reprezentanca Slovenije v drugem krogu pomerila z gostiteljicami. Po tesnem porazu proti Južni Koreji (31:32) so slovenske rokometašice proti Slovaški visoko izgubile z 20:28 (8:12), v zadnjem krogu pa se bodo pomerile z Nizozemsko.

Potem ko je ekipa selektorja Ivice Rimanića na uvodni preizkušnji proti Južni Koreji klonila šele v dramatični končnici, je bila zgodba proti Slovakinjam povsem drugačna. Gostiteljice so se namreč pokazale kot vrhunska zasedba, še posebno pa so blestele v obrambi. Posledica tega je bila, da so slovenske igralke v prvem polčasu dosegle samo osem zadetkov, do sredine drugega dela pa zgolj dvanajst. Poleg tega so bile Slovakinje (čaka jih, tako kot Slovenke, bližnji nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2010 v Skandinaviji - njihove nasprotnice bodo Rusija, Poljska in Črna gora) učinkovite tudi v napadu. Največ zadetkov sta dosegli Dubajova in Popluharova (po šest), zato so do konca današnje tekme prednost iz prvega polčasa (12:8) celo podvojile (28:20).

Slovenska izbrana vrsta je proti domači reprezentanci nastopila v naslednji zasedbi: Zec, Jankovič 1, Argenti, Zrnec 1, Gerič, Šon 3, Puš 1, Gros 5, Čerenjak 4, Stefanišin, Skutnik, Mavsar 1, Varlec 1, Šoberl, Breznik, Irman 1, Koren 2.

Zadnjo tekmo na turnirju na Slovaškem bo slovenska reprezentanca odigrala v nedeljo ob 14. uri, njen nasprotnik pa bo Nizozemska.


Spored tekem Slovenije na turnirju na Slovaškem:


Petek, 25. septembra, ob 17. uri: Slovenija - Južna Koreja 31:32 (16:16)

Sobota, 26. septembra, ob 19. uri: Slovaška – Slovenija 28:20 (12:8)

Nedelja, 27. septembra, ob 14. uri: Slovenija - Nizozemska

Slovenke so nastop na Slovaškem začele s porazomŽensko reprezentanco Slovenije čakajo tri zahtevne tekme