1. 10. 2009

RK Celje Pivovarna Laško in Rdeči noski z roko v roki do pomoči potrebnih

RK Celje Pivovarna Laško in Društvo za pomoč trpečim in bolnim – Rdeči noski sta se odločila za sodelovanje, v katerem bo RK Celje podpiral Rdeče noske – klovne zdravnike. Celjski rokometni klub in njegovi igralci bodo s svojo prepoznavnostjo poizkušali Rdečim noskom omogočiti pridobitev zadostnih finančnih sredstev, da bodo le ti lahko odprli redni tedenski program v Splošni bolnišnici Celje, ki je trenutno v fazi uvajanja in za odprtje katerega trenutno zbirajo sredstva. Klovni zdravniki letno obiščejo preko 8000 bolnih otrok in jim pomagajo premagati strah in krajšati čas, ki ga morajo preživeti v bolniških posteljah, hkrati pa se trudijo vplivati na otroško razmišljanje in s tem na njihovo usodo, kajti veselo vzdušje ustvarjeno pri otrocih krepi njihov imunski sistem.

Eva Škofič Maurer, umetniški vodja Rdečih noskov: "Ne dolgo nazaj so se na Rdeče noske s prijazno pobudo obrnili rokometaši iz RK Celje. Zelo sem vesela, da se bomo Rdeči noski povezali z vrhunskimi športniki. Tako šport kot smeh imata pravzaprav en višji cilj - zdravje! Zanimivo je, da smo v Celju prav v septembru odprli novi program - kar pomeni, da obiskujemo male junake na otroških oddelkih v SB Celje vsako sredo dopoldan. Veselo pričakujem sodelovanje in morda se klovni srečamo z rokometaši v njihovi športni dvorani in rokometaši s klovni v naši dvorani za vaje. Zagotovo se lahko drug od drugega česa novega naučimo. RK Celje želimo uspešno sezono in se jim srčno zahvaljujemo za podporo našim obiskom v celjski bolnišnici." 

Mijo Zorko, direktor RK Celje PL: "RK Celje Pivovarna Laško v tej sezoni stopa na novo pot. Poleg povrnitve rezultatskih uspehov želimo tudi na ostalih področjih storiti korak naprej. Pošteno smo zavihali rokave in uvedli mnoge novosti. Tako smo se pred to sezono odločili, da aktivno podpremo eno izmed humanitarnih organizacij in veseli smo, da smo se v teh dneh dogovorili z Društvom Rdeči noski, ki že leta pomaga otrokom v bolnišnicah. S svojo prepoznavnostjo upamo, da jim bomo uspeli pomagati in jih podpreti pri uvajanju novega programa v Splošni bolnišnici Celje, za delovanje katerega potrebujejo finančna sredstva. Z veseljem jih bomo podpirali, kar nas še posebej veseli je to, da so to sodelovanje brez pomisleka in soglasno podprli vsi igralci, ki s svojo podobo lahko prispevajo največ. Verjamemo, da bomo Rdečim noskom pomagali in jim tudi mi omogočili izvajanje njihovega neprecenljivega dela, katerega prejemnik so naše največje bogastvo, otroci. Vsem, ki boste pristopili k podpori se že v naprej zahvaljujem."


Rdečim noskom lahko pomagate na več načinov:
• Lahko pošljete SMS s ključno besedo NOSKI na 1919 in jim donirate 1€.
• Kupite rdeč penast nosek. S pomočjo spleta ali pa kar po elektronski pošti naročite penaste rdeče noske. En nosek stane 1€. Pošljejo vam jih v roku 2-3 dni.
• Kupite lahko majčko z logotipom Rdečih noskov.
• Lahko jim namenite donacijo.
• Še en način je zbiranje kartuš in tonerjev. Od vsake uporabljene kartuše Rdeči noski prejmejo 1€!