1. 10. 2009

V ligi prvakov bodo rokometaši Gorenja Velenja premiero doživeli na Poljskem

Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo prvo tekmo v letošnji ligi prvakov igrali v soboto, 3. oktobra, ob 19.20 na Poljskem. Njihov prvi nasprotnik v skupini B bo poljski prvak Vive Targi Kielce, pred odhodom na gostovanje pa so svoja pričakovanja in cilje predstavili trener Ivica Obrvan ter igralci Sebastjan Sovič, Ivan Čupić in Jure Natek.

 

Poljaki v domačem prvenstvu še ne poznajo poraza, saj so na petih tekmah prav tolikokrat tudi slavili. V letošnjo ligo prvakov so se uvrstili po zmagi na kvalifikacijskem turnirju, katerega gostitelj so bili: portugalski Porto Vitalis so premagali z 32:23, slovaškega prvaka Tatran Prešov pa z 38:31.

 

Glavna zvezdnika moštva sta levoroki poljski reprezentant Mariusz Jurasik, ki je pred letošnjo sezono prišel iz nemškega kluba Rhein Neckar Löwen, in trener Bogdan Wenta, ki je tudi selektor reprezentance Poljske. Trener Wenta ima na razpolgao še veliko vrhunskih igralcev, kot sta domača reprezentanta Patryk Kuchczynski in Damian Moszczynski, danski srednji zunanji Henrik Knudsen (prišel je iz Koldinga), srbski krožni napadalec Rastko Stojković (prišel iz nemškega Nordhorna), Ukrajinec Vitalij Nat... Gorenje Velenje in Kielce sta se avgusta letos že pomerila na mednarodnem hummlovem turnirju v Hamburgu, obakrat pa so bili uspešnejši aktualni slovenski prvaki. V predtekmovanju so Velenjčani slavili s 34:24, na tekmi za tretje mesto pa z 19:18.

 

V skupini B bosta v prvem krogu konec tedna na sporedu še dve tekmi. V soboto, 3. oktobra, ob 17.30 bo tekma Bosna Sarajevo - Chambery, v nedeljo, 4. oktobra, ob 16.30 pa se bosta pomerila še Rhein Neckar Löwen in Veszprem.

 

Ivica Obrvan, trener Gorenja Velenja: "Kielce v obrambi igrajo sistem 6-0, njihova rezervna različica, ki pa jo zelo redko uporabljajo, pa je 5-1. Tako v obrambi kot v napadu imamo pripravljene ustrezne taktične različice, vendar o njih ne bi govoril. O njihovih ambicijah dovolj pove že to, da so priprave na sezono začeli dva tedna pred nami, organizirali močan mednarodni turnir, doslej odigrali že veliko tekem in priredili tudi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v ligo prvakov, na katerem so na koncu tudi zmagali. Za poljski klub lahko rečem, da je izrazito domačinsko moštvo, saj zelo spretno izkorišča prednosti domačega igrišča. Pozitiven rezultat, kar pomeni zmaga ali remi, bi bil za nas velik korak, toda tudi morebiten poraz ne bi bil tragedija, kajti do konca prvega dela lige prvakov nas potem čaka še devet tekem. Zavedamo se, da nas čaka zahtevno gostovanje, vendar smo optimistično razpoloženi. Kljub temu, da na začetku slovenskega državnega prvenstva ne blestimo, saj še nismo v pravi formi, jaz pa z igro mojega moštva zaenkrat seveda ne morem biti zadovoljen. V igri še vedno preveč nihamo, večina naših predstav na igrišču pa je bila bolj ali manj slaba. Zato tudi težko napovem, v kakšnih luči se bomo predstavili v Kielcah. Toda vsekakor se nadejam, da v čim boljši."

 

Sebastjan Sovič, igralec Gorenja Velenja: "S poškodbo mojega ramena gre na boljše, za kar se ob tej priložnosti zahvaljujem zdravniški službi in fizioterapevtu Kumru. Bolečine sicer še čutim, vendar že lahko treniram. Močno si želim igrati na Poljskem, naš cilj v letošnji ligi prvakov pa je uvrstitev v drugi krog tekmovanja. Kot edini predstavnik Slovenije in državni prvak smo še dodatno motivirani, da dostojno zastopamo našo državo in njen rokomet."

 

Ivan Čupić, igralec Gorenja Velenja: "Od moje poškodbe je minilo šele pet mesecev,  zato seveda še nisem v pravi formi. Potrebno bo še kar nekaj časa, da se bom vrnil v staro formo in dobil občutek za igro, prostor... Na srečo imam zaradi zgoščenega tekmovalnega ritma sobota – sreda – sobota na razpolago dovolj tekem. Za pripravo na tekmo s Poljaki imamo bolj malo časa, morebiten uspeh na gostovanju pa bi nas dvignil. Upam, da se bo to tudi zgodilo."

 

Jure Natek, igralec Gorenja Velenja: "Na začetku letošnje sezone kot ekipa še nismo pravi. Kielce so kakovosten in motiviran tekmec, toda s pravo igro in nekaj športne sreče se lahko vrnemo na stara pota. Največ bo na igrišču seveda odvisno od nas samih, tako jaz kot soigralci pa si želimo dobro predstavo na poljskem in prvih točk v evropski ligi prvakov."

Liga prvakov 2009/10