2. 10. 2009

Olimpija v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakinj premagala Amsterdam

Rokometašice Olimpije iz Ljubljane so v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v evropsko ligo prvakinj v Trenčinu na Slovaškem premagale Amsterdam s 33:31 (18:16). Na prvi tekmi uvodnega kroga je ruska Zvezda Zvenigorod nadigrala slovaško Bratislavo s 33:21 (15:9).

Olimpija - Amsterdam 33:31 (18:16)

Trenčin - Mestna dvorana, gledalcev: 200, sodnici: Florescu in Duta (obe Romunija).

Olimpija: Irman 4, Čulibrk, Jeriček 2, Stančin, Zrimšek, Zec, Gojkovič 2, Puš 13 (9), Argenti 4, Čečkova, Šon 8.

Amsterdam: Viergever, Deen 2, Van Der Heijden 5, De Haze 3, Yung, Matteman, Schaefers, Hamers, Broch 3, Bont 6, Van Herk, Schrekker, Goos 9, An De Boer 3.

Sedemmetrovke: Olimpija 11 (9), Amsterdam 4 (4).

Izključitve: Olimpija 2 minuti, Amsterdam 4 minute.

Ekipa trenerja Roberta Beguša, ki je zaradi težkih razmer v klubu ostal kar brez sedmih igralk (Tanja Oder, Miša Marinček, Katja Čerenjak, Nuša Skutnik, Špela Kogovšek, Mateja Ivanc in Dolores Naglič), poleg tega pa se je huje poškodovala še Neža Mitruševska, je odlično začela dvoboj z Nizozemkami. Že v prvem polčasu so oslabljene Ljubljančanke dvakrat povedle kar s šestimi zadetki prednosti (13:7 in 16:10). Kljub visokemu zaostanku Amsterdam ni popuščal, na začetku drugega polčasa pa je izkoristil sabšo igro slovenskih podprvakinj in celo povedel z 21:19. Toda Ljubljančanke so kmalu spet vzpostavile ravnotežje na igrišču, v nadaljevanju pa sta se ekipi menjavali v vodstvu. V dramatični končnici je bila uspešnejša Olimpija, ki je na koncu slavila s 33:31. Za zmago sta bili najzaslužnejši Vesna Puš s 13 zadetki (od tega devet s sedmih metrov) in Maja Šon z osmimi. V sobotnem drugem krogu se bo ljubljanska ekipa ob 16.30 pomerila z Bratislavo, v nedeljskem zadnjem krogu pa s favorizirano Zvezdo Zvenigorod iz Rusije.

Spored kvalifikacij v Trenčinu:

1. krog (petek, 2. oktobra 2009):

Zvezda Zvenigorod - Bratislava 33:21 (15:9)

Olimpija - Amsterdam 33:31 (18:16)

2. krog (sobota, 3. oktobra):

14.30 Amsterdam - Zvezda Zvenigorod

16.30 Bratislava - Olimpija

3. krog (nedelja, 4. oktobra 2009):

16.00 Olimpija - Zvezda Zvenigorod

18.00 Bratislava - Amsterdam

Vse o kvalifikacijah za ligo prvakinj.