3. 10. 2009

Celeia Žalec in Zagorje GEN-I visoko izgubila na prvih tekmah drugega kroga pokala EHF

Slovenska predstavnika v evropskem pokalu EHF za ženske sta visoko izgubila prvi tekmi drugega kroga. Rokometašice Celeie Žalec na gostovanju pri nemški ekipi Bayer Leverkusen klonile z 18:34 (6:20), Zagorje GEN-I pa je na Portugalskem proti Madeiri izgubileo s 26:34 (12:16).

Igralke Celeie Žalca so slabo štartale v novo evropsko sezono (v prvem krogu pokala EHF so bile proste), saj so visoko izgubile prvo tekmo drugega kroga. Bayer Leverkusen je namreč zmagal kar s 34:18, slovenske predstavnice pa so že ob polčasu zaostajale za štirinajst zadetkov (6:20). Že začetek tekme je bil katastrofalen za gostje, saj so namške rokometašice povedle s 7:0, v nadaljevanju pa so prednost samo še povečevale. Povratni obračun bodo Žalčanke odigrale že dan po prvem (nedelja, 4. oktober), prav tako v Nemčiji.

Igralke Zagorja GEN-I, ki so v prvem krogu izločile belgijski Antwerpen, so danes gostovale na Portugalskem. Igralke domače Madeire so bile precej uspešnejše, saj so slavile s 34:26 (16:12). Po prvih tridesetih minutah so Zagorjanke zaostajale za štiri zadetke, do konca tekme pa so Portugalke prednost podvojile, zato slovenski klub čaka zelo težka naloga, če se bo želel uvrstiti v naslednji krog. Pri gostiteljicah je bila najučinkovitejša Pasztorjeva, ki je dosegla enajst zadetkov, pri poraženkah pa Ljubasova, ki je devetkrat zadela v polno. Povratna tekma drugega kroga pokala EHF bo v soboto, 10. oktobra, v Zagorju.


Evropski pokali - ženske