4. 10. 2009

Žalčanke še drugič doživele polom v Nemčiji

Za rokometašice Celeia Žalca je letošnje evropske sezone že konec. Žalčanke so v drugem krogu pokala EHF obe tekmi z Bayerjem iz Leverkusna odigrale v Nemčiji in dvakrat visoko izgubile: v soboto je bilo 34:18 (20:6) za gostiteljice, danes pa 32:20 (19:8).

 

O kakovostni razliki med ekipama dovolj pove že podatek, da se je Bayer Leverkusen v nadaljnje tekmovanje uvrstil s skupnim izidom kar 66:38. Celeia Žalec, ki je bila v prvem krogu prosta, je na sobotni tekmi v Radevormwaldu, že na začetku zaostajala z 0:7, do konca prvega polčasa pa je dosegla samo šest zadetkov in zaostajala za štirinajst (6:20). Kljub visoki prednosti Nemke tudi v nadaljevanju niso popuščale, ampak so prednost do konca tekme povečale na šestnajst zadetkov (34:18). Pri zmagovalkah so bile najučinkovitejše Walzikova (6 zadetkov), Lörperjeva in Englova (po 5), Celeia Žalec (od šestih sedemmetrovk so Slovenke izkoristile le dve) pa je nastopila v naslednji postavi: Marinček, Križan, Praprotnik, Grčar 1, Karba, Korun 4, Kaltak 4 (1), Čerenjak 4, Potočnjak 1, Škafar, Kramer, Sutaj 4 (1).

 

Tudi druga tekma (tokrat v Leverkusnu) se je razpletala po podobnem scenariju: slovenske predstavnice so v prvem polčasu le osemkrat zadele v polno, gostiteljice pa so imele že ob odhodu na odmor enajst zadetkov naskoka. Za nemško ekipo sta največ zadetkov dosegli Müllerjeva in Englova ( po 5), slovenske predstavnice pa so igrale v zasedbi: Marinček, Križan, Grčar, Karba, Sutaj 4, Korun 5, Kaltak 2, Čerenjak 6 (2), Potočnjak 3, Kramer, Škafar.

Evropski pokali 2009/10 - ženske