7. 10. 2009

Spletna stran RK Celje PL najboljša v regiji

Že drugo leto zapored je žirija iz petih držav izbirala najboljšo klubsko spletno stran s področja nekdanje Jugoslavije. Najbolj je bila drugo leto zapored ocenjena spletna stran slovenskega kluba, RK Celje Pivovarna Laško.

Žirija je ocenjevala po petih kriterijih – ažurnosti, dizajnu, interaktivnosti, strukturi strani in splošnem vtisu. Glede na lanskoletni izbor, ki se je odvil prav tako v mesecu oktobru, je med prvo deseterico prišlo do kar nekaj sprememb. Sarajevska Bosna je letos osvojila drugo mesto, beograjski Partizan pa je prišel na tretjo, potem ko je pred to sezono temeljito prenovil stran. Četrto mesto je osvojila prenovljena stran Zagreba, peto si delita Gorenje in Krim.

Ocenjevalo se je 47 spletnih strani, prvih 15 precej odstopa od večine, ostale spletne strani pa ponujajo dokaj dobre informacije, a nimajo presežka. Kot je zapisal urednik spletne strani www.balkan-handball.com, ki organizira omenjeni izbor, je veliko že sama uvrstitev v izbor, saj prostor nekdanje Jugoslavije ponuja več kot 120 klubskih rokometnih strani.

Je pa absolutno viden napredek glede na minulo sezono, ko je bilo veliko spletnih strani le samim sebi namen.