9. 10. 2009

V rubriki Intervju gostuje Barbara Varlec

Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je prvi ciklus kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu decembra 2010, ki ga bosta gostili Danska in Norveška. Slovenke se bodo borile v skupini 4, kjer jih čakajo Nemčija, Belorusija in Italija. Pred prvo tekmo z Nemkami smo se pogovarjali z desno zunanjo igralko Slovenije Barbaro Varlec.

Varlečeva se bo v nedeljo popoldan pridružila slovenski ekipi, potem ko jo še v soboto čaka prvenstvena tekma z njenim klubom, srbskim Zaječarjem. Enaindvajsetletna igralka je poudarila, da so za reprezentanco zadnje pripravljalne tekme proti Korejkam, Slovakinjam in Nizozemkam dober obet za kvalifikacije.

Zunanja igralka Slovenije je v dresu z državnim grbom odigrala 35 tekem ter zabila 96 golov in je na šestem mestu po številu nastop v ekipi, ki potuje na kvalifikacijsko tekmo v Nemčijo.

Med drugim je v pogovoru, ki si ga lahko preberete v rubriki "Intervju" , dejala o slabih spominih na Belorusinje, s katerimi se bo Slovenija pomerila 17. oktobra v dvorani na Kodeljevem: "To je pozabljena zgodba. Takrat nam ni uspelo, a gre za povsem druge čase, drugačen pristop in zrelost. Prepričana sem, da je vsaka izmed nas, ki smo v reprezentanci, napredovala na individualnem in ekipnem nivoju. Belorusinje morajo pasti! To je naš poglavitni cilj. Treba jih bo utruditi in ustaviti s hitro igro. One igrajo bolj počasi, a imajo izvrstne zunanje igralke z odličnimi 'šuti'. Nevarne so tudi na pivotu."