9. 10. 2009

Zagorjanke kujejo maščevanje proti Portugalkam

Rokometašice Zagorja GEN-I čaka v soboto, 10. oktobra, ob 19. uri povratna tekma drugega kroga evropskega pokala EHF. Na prvi tekmi na domačem igrišču je portugalska Madeira slavila s 34:26 (16:12).

 

V ekipi trenerja Bojana Voglarja je bila na portugalskem otoku Madeira strelsko razpoložena samo Ivana Ljubas, ki je dosegla devet zadetkov, na nasprotni strani pa sta bili najučinkovitejši Zsofia Pasztor (11 zadetkov) in Filipa Silva (8). Zagorjanke bi lahko na gostovanju iztržile precej ugodnejši izid, kajti sredi drugega polčasa so zaostajale zgolj za tri zadetke (22:25). Toda do konca tekme so portugalske podprvakinje naredile delni izid 9:4 in si pred sobotno povratno tekmo v Zagorju priigrale kar osem zadetkov prednosti.

 

"Pogoji za igro so bili zelo slabi, kriterij sodnikov iz Luksemburga pa je bil pisan na kožo Portugalkam. Končna razlika ne kaže pravega razmerja moči na igrišču," je po prvi tekmi izjavil trener slovenskega kluba Bojan Voglar. V taboru Zagorjank so prepričani, da lahko nadomestijo visok zaostanek s prve tekme na Portugalskem in se uvrstijo v tretji krog evropskega pokala EHF, v katerem bo nastopilo najboljših šestnajst klubov.

 

V drugem krogu pokala EHF je imela Slovenija še enega predstavnika, vendar je Celeia Žalec na tekmah proti Bayerju iz Leverkusna obakrat visoko izgubila v Nemčiji (18:34, 20:32) in se poslovila od nadaljnjega tekmovanja.

Zagorjanke in Žalčanke visoko izgubile v pokalu EHFPokal EHF za ženske - sezona 2009/10