9. 10. 2009

RK Krim Mercator se mora prilagoditi novim finančnim okoliščinam

Rokometni klub Krim Mercator se je po pisanju slovenskih medijev pred začetkom sezone lige prvakinj znašel v finančnih težavah. Vodstvo kluba z Galjevice se je na medijsko poročanje odzvalo s sporočilom za javnost, v katerem priznava finančne težave, a poudarja, da najuspešnejši slovenski rokometni kolektiv ni pred bankrotom.

"Najprej želimo izrecno poudariti, da RK Krim Mercator ni pred bankrotom, da klub nima dolgov in da želimo, da tako tudi ostane. Se pa, kakor tudi številni drugi klubi, soočamo s finančnimi težavami, ki so posledica zaostrenih gospodarskih in finančnih razmer, ki vladajo v celotnem gospodarstvu," so uvodoma zapisali pri Krimu.

"Pred zaključkom sezone 2008/09 je upravni odbor kluba potrdil proračun za sezono 2009/2010, vendar pa nam sponzorskih dogovorov ni uspelo realizirati v celoti. Tako je svoje pogodbene obveznosti v celoti izpolnil le naš generalni pokrovitelj Poslovni sistem Mercator, s čimer se je proračun kluba za letošnjo sezono bistveno skrčil, v klubu pa smo se novi situaciji morali prilagoditi ter sprejeti določene ukrepe," pojasnjujejo v klubu.

Glede na nižji proračun je zdaj na ramenih kluba kar težko breme - prepričati glavne igralke, da ostanejo v Krimovem dresu. "S spremenjeno finančno strukturo kluba smo prejšnji teden seznanili igralke, se z vsako pogovorili ter jim na osnovi novih okoliščin ponudili znižanje finančnih pogodbenih vrednosti. Večina igralk si je vzela čas za razmislek, njihove odločitve pa pričakujemo v naslednjem tednu. V RK Krim si želimo in si prizadevamo, da bi nam uspelo zadržati vsaj ključne igralke, na katerih temelji igra kluba, s čimer bi zagotovili konkurenčno ekipo, ki se bo lahko enakovredno kosala s tekmicami v evropski ligi prvakinj, ki se prične 24. oktobra, ko gostujemo pri francoskem prvaku Metzu," so še dodali na Galjevici. Po neuradnih informacijah naj bi nekaj tujk zagotovo zapustili Galjevico, klub bo v vsakem primeru igral v letošnji ligi prvakinj, pod velikim vprašajem pa je sodelovanje v regionalni ligi.

Več bo znano na novinarski konferenci pred začetkom lige prvakinj, ki bo v torek, 20. oktobra.

Foto: RK Krim Mercator