9. 10. 2009

Gorenje do konca zimskega dela lige prvakov brez treh igralcev

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila sezname prijavljenih igralcev vseh 24 klubov za zimski del letošnje lige prvakov. Na seznamu Gorenja Velenja je samo 17 igralcev, za prvih šest krogov pa slovenski prvaki ne bodo mogli računati na Klemna Cehteta, Serga Datukašvilija in Dina Bajrama.

Vodstvo velenjskega kluba je naredilo veliko administrativno napako, saj je prepozno prijavilo Cehteta, Datukašvilija in Bajrama za nastop v zimskem delu (prvih šest krogov) v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Omenjena trojica ni mogla igrati za Gorenje Velenje že na tekmi prvega kroga proti Kielcam na Poljskem, manjkala pa bo tudi na naslednjih petih tekmah: doma proti Bosni (2. krog), Veszpremu (4. krog) in Rheinu Neckarju (6. krog) ter na gostovanjih pri Chamberyju (3. krog) in Rheinu Neckarju (5. krog). To pomeni, da trener Ivica Obrvan na usluge Cehteta, Datukašvilija in Bajrama ne bo mogel računati do konca šestega kroga, ki se igra med 19. in 22. novembrom 2009.

Liga prvakov se bo v letu 2010 (po evropskem prvenstvu v Avstriji) nadaljevala sredi februarja. Medtem ko ima trener Obrvan položaj krožnega napadalca, na katerem igra Bajram, zelo dobro pokrit (Miha Žvižej, Matjaž Mlakar), bo položaj levega zunanjega igralca očitno največja rana velenjskega moštva, kajti bolj ali manj bo celotno breme zaradi odsotnosti Cehteta in Datukašvilija padlo na mladega Srba Momirja Rnića.

Na seznamu 17 rokometašev Gorenja Velenja, ki imajo pravico nastopa v prvih šestih krogih letošnje lige prvakov, so naslednji igralci: Marko Bezjak, Ivan Čupić, Ivan Gajić, Rok Golčar, Adnan Harmandić, Boštjan Kavaš, Niko Medved, Matjaž Mlakar, Jure Natek, Momir Rnić, Rok Šimič, Matevž Skok, Mario Šoštarič, Sebastjan Sovič, Aljoša Štefanič, Emir Taletovič in Miha Žvižej.