11. 10. 2009

Reprezentančni direktor Roman Pungartnik: Dvorana v Innsbrucku je izvrstna

Direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik in sekretar Rokometne zveze Slovenije Leopold Kalin sta se minule dni mudila v Avstriji, kjer sta se udeležila konference predstavnikov nacionalnih zvez, ki bodo čez manj kot tri mesece s svojimi reprezentancami nastopile na evropskem prvenstvu. Direktor Pungartnik je navdušen nad Innsbruckom, dvorano, hotelom, v katerem bo slovenska reprezentanca prebivala med Eurom 2010, in gostoljubnostjo domačinov.

 

Kot je povedal direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik, je bila konferenca na Dunaju namenjena predvsem seznanitvi z vsemi formalnostmi ter protokoli, ki jih bo potrebno opraviti in upoštevati pred in na evropskem prvenstvu med 19. in 31. januarjem 2010. Pungartnik je tudi razkril, da bo vodja slovenske delegacije na Euru 2010 legendarni slovenski rokometaš Peter Mahne.

 

Delegacije so se še enkrat seznanile z vsemi petimi prizorišči (Dunaj, Linz, Gradec, Innsbruck, Wiener Neustadt), nato pa odpotovale na ogled le-teh. Slovenska odprava je skupaj z nemško, švedsko in poljsko delegacijo odpotovala pod avstrijske Alpe v Innsbruck, ki bo gostil reprezentance in tekme v predtekmovalni skupini C. "Moram priznati, da me je Innsbruck navdušil. Domačini so zelo prijazni in hkrati veseli, da nas bodo januarja gostili. Že takoj so nam dali vedeti, da se lahko za pomoč vselej obrnemo na njih," je bil navdušen direktor slovenskih moških reprezentanc in dodal: "Slovita Olympia Halle je enkratna. Sprejme več kot 8000 gledalcev in za vse je dobro poskrbljeno: za igralce, novinarje, gledalce in goste VIP. Prepričan sem, da bo zadovoljstvo na vseh straneh, saj bo organizacija na visoki ravni."

 

Pungartnik je še povedal, da gredo vstopnice na vseh prizoriščih odlično v prodajo, še posebej veliko zanimanje pa je za tekme skupine C. "Pri Poljakih je povpraševanje zelo veliko, še večje pri Nemcih, ki čakajo na naše vstopnice, če jih ne bi potrebovali. Toda jasno je že, da je tudi pri nas zanimanje za ogled tekem veliko, zato naših vstopnic ne dobi nihče. Ne glede na to, da vstopnice uradno še niso v prodaji, imamo na Rokometni zvezi Slovenije že v tem trenutku pet polnih avtobusov za v Innsbruck,"  je po nekajdnevnem obisku v Avstriji pojasnil direktor Pungartnik. Poudaril je še, da so vse vstopnice za prvo kategorijo že prodane (vse skupaj je na voljo za vsako tekmo 8000 vstopnic, 6000 jih EHF da v prodajo, 2000 na tekmo pa je namenjenih za potrebe evropske zveze).


V Innsbrucku bo Slovenija prebivala v hotelu Grauer Bär v središču mesta. "Zunanjost sicer na prvi pogled ne izgleda nekaj posebnega, toda njegova notranjost ponuja vse mogoče. Namestitev bo odlična, na voljo bomo imeli sobe za video analize, sestanke, možnosti za sprostitev," o začasnem bivališču Slovenije v zimski idili avstrijskega smučarskega središča pravi Pungartnik, ki je zadovoljen tudi z naslednjim: "Da je razdalja od hotela do dvorane majhna, vsega skupaj deset minut. Do dvorane se z lahkoto odpraviš tudi peš."

Organizatorji evropskega prvenstva leta 2010 bodo poskrbeli tudi za vse posnetke tekem, ki jih bodo takoj po odigranih obračunih odlagali na določen spletni server, kjer bodo vse tekme na voljo reprezentancam. "Igralci in strokovno vodstvo se bodo res ubadali samo z rokometom. Za popolnoma vse bo poskrbljeno. Po vsem, kar sem videl, zdaj še bolj komaj čakam, da se dobimo in začnemo."

Na vsakem prizorišču bo tudi t. i. medijska hiša, ki bo poročevalcem z vseh vetrov omogočala dostop do vseh reprezentanc, njihovih srečanj s sedmo silo, pogovorov in druženj.

Pa še to: v Sloveniji se bodo vstopnice za Euro 2010 začeli prodajati v prihodnjem tednu.