11. 10. 2009

Ženska reprezentanca se je zbrala v Ljubljani, v sredo jo čaka prva tekma kvalifikacij

Danes dopoldan se je v Ljubljani zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki jo v sredo čaka prva tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2010. Na zbor ni prišla krožna napadalka Katja Čerenjak, Barbara Varlec se bo ekipi pridružila proti večeru, Maja Breznik pa v ponedeljek.

Selektor Ivica Rimanić je za ta ciklus kvalifikacij za EP 2010 na Norveškem in Danskem pozval 19 igralk. Na nedeljski zbor ni prišla le Katja Čerenjak. "Ni je bilo na zbor, zaradi česar sem zelo razočaran. Sporočila je, da ima obveznosti na fakulteti," je dejal selektor Rimanić in še obvestil, da se Barbara Varlec vrača iz Srbije ter se bo zvečer pridružila reprezentanci, medtem ko Maja Breznik prihaja z Norveške v ponedeljek. Vse igralke so v dobrem zdravstvenem stanju, pojavila se je le težava pri Maji Šon. Slednja je morala na zdravstveni poseg roke, s katero ima težave. Ekipi naj bi se znova pridružila v ponedeljek ter z njo v torek zjutraj odpotovala v Wetzlar v Nemčijo.

V sredo ob 19.30 Slovenke čaka prvi kvalifikacijski obračun, ko se bodo v Wetzlarju pomerile z Nemkami. Pred tem bodo opravile pet treningov (štiri v Sloveniji in enega v Nemčiji).


Z igralkami in selektorjem se boste o podrobnosti in pričakovanjih lahko pogovorili v ponedeljek, 12. oktobra, ob 10. uri na novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije.


Vse o kvalifikacijah za Euro 2010

Seznam igralk za tekmi z Nemčijo in Belorusijo

Selektor Rimanić za celotne kvalifikacije prijavil 28 igralk