13. 10. 2009

Slovenke v Wetzlarju pripravljene na spopad, doma ostali Tanja Čigoja in Špela Okleščen

Po precej turbulentnem poletu iz Ljubljane do Frankfurta je slovenska ženska članska reprezentanca prispela v nemško mesto Wetzlar, kjer jo v sredo ob 19.30 čaka prva tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2010. Selektor Ivica Rimanić je v Nemčijo popeljal 16 igralk, doma pa sta ostali Špela Okleščen in Tanja Čigoja. Ekipa je na današnjem treningu že preizkusila dvorano Rittal.

 

Slovenske rokometašice so - polne pričakovanj pred prvim obračunom v skupini 4 - v jutranjih urah poletele proti Frankfurtu, pred poldnevom pa že bile v varnem zavetju hotela v mestu ob reki Lahn, od Frankfurta oddaljenem kakšnih 80 kilometrov, na katerega Slovenijo vežejo lepi spomini. Moška članska reprezentanca je namreč v dvorani Rittal uspešno igrala v prvem delu svetovnega prvenstva leta 2007, ko je na treh tekmah dosegla tri zmage (Grenlandija, Kuvajt, Tunizija).

 

Popoldan so dekleta preizkusila dvorano na predzadnjem treningu (v sredo dopoldan jih čaka še en) - gostitelji so jih pustili čakati petnajst minut pred zaklenjenimi vrati - pred obračunom z Nemkami, ki se bo začel ob 19.30. V deželo znamenitih klobasic in piva je dobro razpoložena pripotovala tudi Maja Šon, ki se po operativnem posegu na roki počuti dobro in bo pripravljena na prvi obračun. Ekipi se je šele v ponedeljek zvečer pridružila organizatorka igre Maja Breznik, ki je pred spopadom s sicer favoriziranimi gostiteljicami optimistično razpoložena. "Mislim, da imamo dobre možnosti. Nemke bodo vsekakor težke nasprotnice, tako v Wetzlarju kot v Ljubljani, Italijanke in Belorusinje pa bi morali premagati. Toda samo pod pogojem, če bomo zaigrale tako, kot znamo," pravi Maja Breznik, ki si rokometni kruh služi na Norveškem, in ponuja recept za nemške tekmice: "Trda obramba, hitro vračanje in 'jajca' v napadu."

Organizatorji naj bi do danes prodali okoli 1600 vstopnic za dvorano, ki lahko sprejme več kot 5000 obiskovalcev.

 

Veliko uspeha je slovenskim dekletom zaželel tudi legendarni slovenski telovadec Miro Cerar, ki je potoval skupaj s slovensko reprezentanco do Frankfurta, nato pa se je odpravil naprej v Baku.

 

Slovenska reprezentanca:

 

Vratarke: Sergeja Steanišin (Krim Mercator), Branka Zec (Olimpija), Tjaša Pikl (Zagorje GEN-I)

Krožni napadalki: Anja Argenti in Vesna Puš (obe Olimpija)

Levi krili: Tamara Mavsar in Maja Zrnec (obe Krim Mercator)

Leve zunanje: Maja Šon (Olimpija), Nuša Skutnik (Krka), Laura Gerič (Celje Celjske mesnine)

Srednji zunanji:
Maja Breznik (Sola, Norveška), Alja Jankovič (Krim Mercator)

Desni zunanji: Barbara Varlec (Zaječar, Srbija), Ana Gros (Krim Mercator)

Desni krili:
Neli Irman (Olimpija), Alja Koren (Krim Mercator)


Slovenke proti Nemčiji začenjajo kvalifikacije za Euro 2010

Spodbujajte slovenske rokometašice: akcija "Za en Evro na Euro"

Spored in rezultati kvalifikacij za Euro 2010