14. 10. 2009

Babić na klopi Krškega zamenjal Kovača

Na trenerski klopi prvoligaškega kluba Krško je prišlo do zamenjave. Dosedanjega prvega trenerja Oskarja Kovača, ki je odstopil iz osebnih razlogov, je zamenjal hrvaški strokovnjak Željko Babić.

 

V dogovoru s klubsko upravo je dosedanji trener Oskar Kovač končal z delom v članskem moštvu, še naprej pa bo deloval v klubu kot trener mlajših selekcij. "Z dosedanjim trenerjem Oskarjem Kovačem smo sporazumno prekinili dogovor o vodenju članske ekipe, smo pa zelo veseli, da bo še naprej v klubu prenašal svoje rokometno znanje mlajšim igralcem. Vsekakor je Oskar Kovač v dosedanjih letih naredil ogromno za razvoj rokometa v Krškem, ki se je prav pod njegovim vodstvom vrnil v družbo najboljših klubov v Sloveniji," je spremembo na trenerski klopi Krškega komentiral predsednik kluba Boštjan Kozole.

 

Željko Babić je bil na letošnjem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem član strokovnega štaba domače rokometne reprezentance. V lanski tekmovalni sezoni je bil nekdanji rokometaš in občasni reprezentant Hrvaške trener Metkovića, s katerim je osvojil tretje mesto državnem prvenstvu.