14. 10. 2009

V Wetzlarju vse nared za prvo tekmo kvalifikacij ženske reprezentance Slovenije

Slovenska ženska članska reprezentanca je v Wetzlarju opravila še z zadnjim treningom pred večerno prvo tekmo (ob 19.30) kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2010 na Norveškem in Danskem proti Nemčiji. Tudi v preostalih skupinah se kvalifikacije začenjajo danes.

V dvorani Rittal so Slovenke opravile zadnji trening pred uvodom v kvalifikacije, v ekipi ni nikakršnih težav, dekleta pa že komaj čakajo na obračun s favoriziranimi Nemkami, ki se začne ob 19.30.

Na žalost nobena izmed nemških televizijskih postaj ne pripravlja prenosa nemško-slovenskega obračuna. O tem, kako se bo tekma odvijala, boste skoraj zagotovo (razen če ne bo tehničnih težav) slišali na slovenskem nacionalnem radiu, Val 202, pri oglašanju njihovega reporterja Zdenka Fajdige.


Vse podrobnosti o tekmi (statistika, poročilo, izjave) pa boste lahko prebrali tudi na spletnih straneh Rokometne zveze Slovenije takoj po zaključku tekme v Wetzlarju.

Kvalifikacije za Euro 2010 potekajo med oktobrom 2009 in majem 2010 v sedmih skupinah. Nastop na prvenstvu si bosta zagotovili po prvi dve ekipi iz vsake skupine.



Slovenke proti Nemčiji začenjajo kvalifikacije za Euro 2010

Spodbujajte slovenske rokometašice: akcija "Za en Evro na Euro"

Spored in rezultati kvalifikacij za Euro 2010