14. 10. 2009

Selektor Rimanić: Ko Nemčija začne s svojim ritmom, nihče nima možnosti

Čeprav so slovenske rokometašice klonile proti v Nemčiji, v gostujočem taboru vendarle ni bilo prevelikega razočaranja. Priložnost za popravni izpit bodo Slovenke imele že v soboto ob 18.15, ko bodo v dvorani na Kodeljevem gostile reprezentanco Belorusije.

 

Ivica Rimanić, selektor reprezentance Slovenije: "Čestitam Nemkam in trenerju Osmannu, moram pa tudi čestitati mojim igralkam za prvih trideset minut. Če pogledam realno, so nas Nemke očitno podcenile, zato smo lahko imeli dobro igro in dober rezultat, a po drugi strani tudi mislim, da smo jih pozitivno presenetili. V drugem polčasu se je vse postavilo na svoje mesto. Ko smo imeli nadzor nad igro, smo zgrešili dve sedemmetrovki in stoodstotno priložnost, potem ni bilo časa, da bi se lahko še vrnili. Predvsem zato, ker smo se slabo vračali, opozarjali smo na te dolge podaje na krožnega napadalca. Toda ko Nemčija začne s svojim ritmom, potem nimamo možnosti niti mi niti kdo drug."

 

Sergeja Stefanišin, vratarka reprezentance Slovenije: "Prvih 30 minut smo igrale zares dobro in presenetile Nemke. Toda v drugem polčasu nam je zmanjkalo moči, zato smo kar nekoliko "zdivjale" in delale napake. Kljub temu mislim, da jih bomo, ko pridejo v Slovenijo, poskušale premagati, čeprav je nemška reprezentanca zares dobra."

 

Vesna Puš, kapetanka reprezentance Slovenije: "S svojo igro v prvem polčasu smo lahko zadovoljne, v drugem pa se je pokazalo, da naredimo preveč tehničnih napak. Poleg tega je bilo preveč neodločnosti za doseganje zadetkov, zelo verjetno je bil prisoten celo strah. Tehnične napake so nas pokopale, ne glede na to, da so naše vratarke kar precej branile. Težko je igrati, če nimaš pravega 'šuterja' od daleč, predvsem v drugem polčasu pa je naša leva stran zablokirala."

Slovenke visoko izgubile proti NemčijiŽenska reprezentanca začenja kvalifikacije za EP 2010Kvalifikacije za EP 2010 - izidi, lestvice in sporedi