16. 10. 2009

Velenjčani v nedeljo ob 15.30 gostujejo v Franciji pri zadnjeuvrščenemu Chamberyju

Po polovičnem izkupičku na prvih dveh tekmah (poraz proti Kielcam in zmaga proti Bosni) čaka rokometaše Gorenja Velenja tretja preizkušnja v skupini B v evropski ligi prvakov. V nedeljo, 18. oktobra, ob 15.30 bodo gostovali v Franciji, kjer jih čaka obračun s Chamberyjem.

 

Velenjčani so se na sredini prvenstveni generalki v domači Rdeči dvorani precej mučili s Trimom iz Trebnjega, na koncu pa zmagali z minimalno prednostjo (28:27). Slovenski prvaki bodo v Chamberyju seveda znova nastopili brez nepravočasno registriranih Klemna Cehteta, Serga Datukašvilija in Dina Bajrama.

 

Proti svojemu nekdanjemu klubu bo zaigral Jure Natek, ki je po dveletnem nastopanju za Chambery prav pred začetkom letošnje sezone prišel v Šaleško dolino. Glede na trenutni vrstni red v skupini B (Rhein Neckar in Vive Kielce po 3 točke, Veszprem, Bosna in Gorenje Velenje po 2, Chambery 0) bi Velenjčani z nedeljsko zmago v Franciji verjetno že izločili Chambery iz boja za končno četrto mesto, ki kot zadnje prinaša napredovanje v drugi del evropske lige prvakov. Tekmo v Chamberyju bosta sodila Norvežana Oyvind Togstad in Rune Kristiansen, delegat pa bo Šved Bjorn Ericsson.

 

Medtem ko je moštvo trenerja Ivice Obrvana v nedeljo proti sarajevski Bosni osvojilo prvi par točk, je Chambery edini v skupini B, ki po dveh krogih nima še nobene. Na prvi tekmi v ligi prvakov so francoski podprvaki izgubili proti Bosni v Sarajevu s 23:24 (zmagoviti zadetek za gostitelje je dve sekundi pred koncem dosegel Vedran Banić), na drugi pa so na domačem igrišču doživeli polom proti madžarskemu Veszpremu (19:29). Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah je bil Chambery polovično uspešen: prejšnji teden je izgubil na gostovanju pri St. Raphaelu s 23:27, v sredo pa je doma zlahka opravil s Tremblayjem (31:22). Na petih tekmah v letošnji francoski ligi je Chambery štirikrat zmagal in enkrat izgubil, z enakim številom točk kot Montpellier (ta ima tekmo manj) pa si deli prvo mesto.

 

 

Jure Natek, igralec Gorenja Velenja: "Ogledali smo si že dve tekmi Chamberyja, tako da smo prvi vtis že dobili, čaka pa nas še podrobna analiza nasprotnika. Na teh tekmah Francozi sicer niso blesteli, padli so v formi, tudi samozavest jim je padla, a mislim, da to ni realni pokazatelj njihovih sposobnosti. Rekel bi, da so v tem trenutku v podobni situaciji kot mi, kajti oboji imamo težave s sproščenostjo. Še vedno igramo v krču, prav tako tudi Chambery. Njihov način igre je takšen, da igrajo v obrambi izredno čvrsto, doma pa so praviloma boljši kot na gostovanjih. Zadnje tekme so izgubili, v ligi prvakov so še brez točke in srčno upam, da bodo pri tem ostali tudi po tekmi z nami. Res pa je, da jim je ravno ta tekma priložnost, da se „vrnejo v igro“. Z njimi se bo dalo igrati, naše rezerve pa so predvsem v napadu."

 

Boštjan Kavaš, igralec Gorenja Velenja: "Z njihovih tekem z Bosno in Veszpremom smo sicer dobili prve informacije, toda nismo jih še dokončno preučili. Proti Madžarom so super začeli, vodili s 7:4, potem pa krepko padli. Zagotovo nas čaka težka tekma, ker je Chambery še brez zmage. Poleg tega igra doma in bo želel ujeti zadnji vlak za uvrstitev v drugi del lige prvakov. Njihova obramba je agresivna, medtem ko v napadu dokaj hitro zaključujejo akcije. Če bomo odgovorili na njihovo agresivno obrambo in v napadu igrali bolj zbrano, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata. Seveda imamo nekaj težav, tekme v državnem prvenstvu so eno, liga prvakov pa nekaj povsem drugega. Tudi igralska zasedba se nam spreminja. A dokler zbiramo točke, tako ali tako ni težav. A drži, da nimamo konstantnosti v igri in to utegne biti velika težava."

Gorenje v dramatični končnici premagalo BosnoIzjave po tekmi Gorenje Velenje - Bosna SarajevoGorenje brez treh igralcev v ligi prvakovVelenjčani ostali praznih rok proti KielcamLiga prvakov - sezona 2009/10