17. 10. 2009

Maja Šon: Ponosna sem na vse nas

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacij za nastop na EP 2010 na Norveškem in Danskem popolnoma nadigrala Belorusijo ter si tako priigrala prvi par točk. Zadovoljstvo v slovenskem taboru je bilo po visoki zmagi seveda zelo veliko.

 

Ivica Rimanić, selektor reprezentance Slovenije: "Pričakovali smo težko tekmo, posebej smo se pripravljali za ta kvalifikacijski obračun z Belorusijo. Ko zmagaš kar s 30:21, potem vsi mislijo, kako je bilo lahko. Toda v bistvu sploh ni bilo tako. Vse punce si zaslužijo čestitke. S pristopom in resnostjo, ki so jo prikazala dekleta, je bila tekma na pravi ravni. Belorusinje so nas tokrat presenetile s svojo pasivnostjo. Kot da smo mi imeli večjo željo, s čimer so nam zelo olajšale delo. Z menjavanjem obrambnih različic smo si priigrali takšen ugoden rezultat in visoko razliko. S polprotinapadi v prvem polčasu pa smo pokazali, da je lahko ženski rokomet tudi atraktiven tako kot moški. Čestitke vsem."

 

Konstantin Šarovarov, selektor reprezentance Belorusije: "Rezultat je zame seveda zelo žalosten. Ni nam šlo niti v  obrambi niti v napadu. Zelo mi je všeč ekipa Slovenije, ki ji je proti nam vse šlo od rok. Še je čas, da preštudiramo tekme, odpravimo napake in se pripravimo za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Glede tega, kako smo nazadnje igrali s Slovenijo, ko smo jo premagali, sem seveda presenečen, da se je slovenska reprezentanca tako dvignila."

 

Alena Abramovič, vratarka reprezentance Belorusije: "Zelo me je presenetila slovenska ekipa, glede na to, kako je igrala na zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ko smo jo z lahkoto premagali. Ekipa ni zrasla samo fizično, temveč tudi taktično. Glede na rezultat in naš zaostanek v prvem polčasa je bilo v drugem polčasu zelo težko igrati."

 

Maja Šon, igralka reprezentance Slovenije: "Dobro smo se pripravljale na to tekmo. Punce smo se po tekmi z Nemčijo pogovorile, kaj je bilo prav in kaj narobe. Dogovorile smo se tudi, kako naprej. Zelo sem vesela današnje visoke zmage proti Belorusiji. Všeč mi je bilo, da smo si že v prvem polčasu priigrale lepo prednost in da kljub visoki prednosti potem nismo pretirano padale v igri. Ponosna sem na vse nas."


Foto: Arsen Perič/Ekipa


Spored in rezultati kvalifikacij za Euro 2010

Poročilo s tekme Slovenija : Belorusija