19. 10. 2009

Ljudmila Bodnjeva in Marina Vergeljuk ostajata igralki Krima Mercatorja

Rokometni klub Krim Mercator je v izjavi za javnost zapisal, da sta Rusinja Ljudmila Bodnjeva in Ukrajinka Marina Vergeljuk prvi igralki v klubu z Galjevice, ki sta sta potrdili, da bosta kljub zmanjšanim finančnim pogojem še naprej igrali za slovenske prvakinje.

Pred začetkom letošnje evropske lige prvakinj (Krim Mercator bo v soboto ob 18. uri gostoval pri Metzu v Franciji) se je klub, ki v tem letu praznuje 25-letnico delovanja, znašel v velikih denarnih težavah. Zaradi tega je bil prisiljen krepko zmanjšati proračun, zato se je pojavilo tudi vprašanje, s kakšnim igralskim kadrom bo začel evropsko sezono.

Danes je vodstvo Krima Mercatorja medijem poslalo sporočilo za javnost, v katerem je zapisalo naslednje: "V taboru Krima Mercatorja je v minulem tednu vladalo zatišje, saj je velik del ekipe odpotoval na kvalifikacijske tekme svojih reprezentančnih selekcij. Precej drugače pa je sedaj: konec tedna je na sporedu prva preizkušnja v ligi prvakinj – v soboto ob 18. uri krimovke gostujejo pri francoskem Metzu –, prav tako pa je napočil čas, ko bo dokončno jasno, katere igralke bodo tudi v tej sezoni nosile dres Krima, potem ko je bil zaradi oteženih finančnih razmer klub primoran igralkam ponuditi nove, zmanjšane pogoje. A zdi se, da Krimu ne more do živega niti finančna kriza, saj je klub na veliko veselje danes dobil prve potrditve o nadaljevanju igranja v Krimovem dresu! Občutno zmanjšane pogoje sta tako sprejeli dolgoletni igralki Krima, kapetanka Ljudmila Bodnieva – ruska igralka je hkrati tudi prva tuja kapetanka v zgodovini kluba – in Marina Vergeljuk. "Vemo, da situacija v klubu ni ravno lahka, zaradi česar sva se tudi odločili, da še naprej ostaneva pri Krimu, saj sva ga vzeli za svojega. Če sva bili tukaj v dobrih časih, je pošteno, da mu pomagava tudi v teh težkih trenutkih," sta v en glas poudarili izvrstni rokometašici in še enkrat več potrdili, da sta srce kluba ter pripadnost večji od finančnih težav."