20. 10. 2009

V tretjem krogu pokala EHF bodo Celjani igrali z Ukrajinci, Trebanjci z Romuni

Na Dunaju so danes izžrebali pare tretjega kroga evropskega pokala EHF za moške, v bobnih pa sta bila tudi dva slovenska kluba - Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje. Celjani se bodo pomerili z Zaporožjem iz Ukrajine, Trebanjci pa z romunskim klubom Sport Resita.

Tako Celje Pivovarna Laško kot Trimo Trebnje bosta prvo tekmo igrala na domačem igrišču, povratno pa v gosteh. Prve tekme tretjega kroga evropskega pokala EHF bodo 14. ali 15. novembra 2009, povratne pa 21. ali 22. novembra.

V taboru Celja PL nad oddaljenim gostovanjem niso najbolj navdušeni: "O Evropi in o žrebu v tem trenutku še nismo veliko razmišljali. Dejstvo je, da gre za ekipo, ki vsekakor ne bi bila prva izbira, če bi imeli takšno možnost. Gre za kvalitetno ekipo in tudi za dolgo gostovanje. V bobnu so bile številne ekipe, ki bi jih raje videli za nasprotnika, a na žreb se ne da vplivati in s tem se ne bomo obremenjevali. Imamo dovolj časa, da se na tekmi dobro pripravimo in odigramo tako, kot je potrebno. Za obe tekmi je verjetno že izgubljen Predrag Dačević, upamo pa, da se bosta vrnila Aleš Pajovič in morda za fazo obrambe Miladin Kozlina," je po žrebu dejal trener Tone Tiselj.

V taboru Trima Trebnje pa jim nasprotnik prav tako ni najbolj po godu. "Z današnjim žrebom nismo najbolj zadovoljni. Romunska ekipa je izjemno močna, v minulih dveh letih je dvakrat osvojila pokal challenge, v letošnjem drugem krogu pokala EHF pa je dokaj prepričljivo izločila češko Karvino. Gre za zelo ambiciozno zasedbo, ki se v tej sezoni spogleduje z naslovom romunskega prvaka in ima željo, da v prihodnji sezoni nastopi v evropski ligi prvakov," je komentiral žreb sekretar kluba Roman Šavrič.


Pari tretjega kroga pokala EHF za moške:

 

 

Celje Pivovarna Laško (Slovenija) - Zaporožje (Ukrajina)

 

Trimo Trebnje (Slovenija) - Sport Resita (Romunija)

 

Aragon (Španija) - Bregenz (Avstrija)

 

Porto (Portugalska) - Göppingen (Nemčija)

 

Flensburg (Nemčija) - Maccabi Rishon Le Zion (Izrael)

 

Partizan (Srbija) - GOG Gudme (Danska)

 

Alpla Hard (Avstrija) - Zarja Kaspija Astrahan (Rusija)

 

Dinamo Minsk (Belorusija) - Dunkerque (Francija)

 

Lemgo (Nemčija) - Budućnost Podgorica (Črna gora)

 

Crvena zvezda (Srbija) - Naturhouse La Rioja (Španija)

 

Tatran Prešov (Slovaška) - Dunaferr (Madžarska)

 

Nexe Našice (Hrvaška) - Kadetten (Švica)

 

Krasnodar (Rusija) - Benfica (Portugalska)

 

Sävehof (Švedska) - AaB Handbold (Danska)

 

Istres (Francija) - SKA Minsk (Belorusija)

 

Haukar (Islandija) - Pler (Madžarska)