25. 10. 2009

Moška članska reprezentanca se je zbrala na Rogli, med 22 igralci ni nihče odpovedal

Na Rogli so se danes opoldne zbrali igralci in člani strokovnega vodstva moške članske reprezentance Slovenije. Pod vodstvom novega selektorja Zvonimirja Serdarušića, ki je na uvodno reprezentančno akcijo povabil 22 igralcev (nihče med njimi ni odpovedal!), bodo opravili sedem treningov, v četrtek pa bodo odpotovali na mednarodni turnir v Linz.

Ob dogovorjeni uri se je v hotelu Planja na Rogli zbralo 20 kandidatov za reprezentanco, zaradi klubskih obveznosti pa sta manjkala samo Vid Kavtičnik (Montpellier, Francija) in Nenad Bilbija (Valladolid, Španija). Kavtičnika danes ob 17. uri na domačem igrišču čaka derbi francoskega državnega prvenstva proti Ivryju (Montpellier je trenutno na prvem mestu na lestvici, Ivry pa je drugi) in bo na Roglo dopotoval v ponedeljek. Bilbija je včeraj zvečer v dresu Valladolida igral v španski ligi proti moštvu Reyno de Navarra San Antonio (nekdanji Portland San Antonio) in izgubil s 25:27 (slovenski reprezentant je na gostovanju v Pamploni dosegel dva zadetka), pripravam pa naj bi se priključil že v današnjih večernih urah.

Na reprezentančni zbor sta prišla tudi trenutno še vedno poškodovana Aleš Pajovič in Miladin Kozlina, oba igralca Celja Pivovarna Laško. Tudi vnaprej bosta ostala z reprezentančnimi soigralci, trenirala pa bosta v skladu s svojimi trenutnimi zmožnostmi oziroma po posebnem programu.

Po opoldanskem zboru je najprej sledil sestanek z igralci in člani strokovnega vodstva, na katerem jih je selektor Serdarušić seznanil z načinom dela, termini treningov in drugih obveznosti ter celotnim programom priprav za prvo akcijo, ki se bo končala naslednjo nedeljo z zadnjo tekmo na mednarodnem turnirju v Avstriji. Serdarušić, ki se bo prvič v svoji dolgi in z lovorikami bogati trenerski karieri preizkusil tudi v selektorski vlogi, bo v dvorani na Rogli do četrtkovega odhoda v Linz opravil sedem treningov, pomembno pa je omeniti, da bodo prav vsi zaprtega tipa (brez prisotnosti novinarjev in javnosti). Prvi trening je Serdarušić sklical za danes ob 17. uri.

Slovenska izbrana vrsta bo na Rogli trenirala in ostala do četrtka, 29. oktobra, ko bo odpotovala proti Linzu. V tem avstrijskem mestu bo reprezentanca v treh dneh odigrala tri tekme na močnem mednarodnem turnirju: v petek, 30. oktobra, ob 20.20 z Avstrijo, dan pozneje ob 18. uri z Ukrajino, v nedeljo, 1. novembra, ob 14.30 pa še s Švico.

Pred odhodom na turnir k severnim sosedom se bo moška članska reprezentanca Slovenije (igralci in vodstvo) predstavila na posebni novinarski konferenci. Ta bo v sredo, 28. oktobra 2009, ob 11.30 v Snežni dvorani hotela Planja na Rogli.


Spored mednarodnega turnirja v Linzu:


Petek, 30. oktobra 2009:


ob 18.00: Ukrajina – Švica

ob 20.20: Avstrija – Slovenija
 

Sobota, 31. oktobra 2009:

ob 18.00: Slovenija – Ukrajina

ob 20.20: Avstrija – Švica
 

Nedelja, 1. novembra 2009:

ob 14.30: Slovenija – Švica

ob 16.20: Avstrija - Ukrajina
Seznam igralcev, rezerv in strokovnega vodstva reprezentance