31. 10. 2009

Ekipa Krima Mercatorja danes na prvi domači tekmi v ligi prvakinj gosti Aalborg

Pred edinimi slovenskimi predstavnicami v evropski ligi prvakinj, rokometašicami Krima Mercatorja, je prva domača tekma v tej sezoni. V soboto ob 17.30 bo v dvorani na Kodeljevem gostoval danski Aalborg. Vstop v dvorano bo prost.

Krim Mercator je na uvodu v sezono – po pretresih, ki so za kar dve tretjini zmanjšali klubski proračun – suvereno zmagal na gostovanju v Franciji pri Metzu ter v skupini B vknjižil prvi točki. S hitro, tekočo in zanesljivo igro je ekipa Marte Bon navdušila. A zmaga je že pozabljena, saj je na vrsti nov preizkus. Prav minulo sezono je "krimovkam" v prvem delu tekmovanja dvakrat spodrsnilo pred domačimi gledalci.


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Z zmago v Metzu smo dvignile svoja in pričakovanja okolice. Seveda si želimo zmagati tudi na naslednji tekmi. Toda poleg igralnega načrta bo treba pripraviti tudi glave. Nočemo, da se ponovi lanska sezona, ko smo prvo tekmo v Nürnbergu odigrale odlično, nato pa na drugi padle. Aalborg je vendarle zelo dobra ekipa in visok poraz s Hypom (30:36, o.p) je po mojem zelo zavajajoč. Igrajo skandinavski rokomet, mogoče celo nekoliko podoben naši igri, pohvalijo se lahko z veliko kombinatorike v napadu, križanjem, sodelovanjem s krožno napadalko, imajo hitra krila, posebej nevarna pa je zunanja linija. Vsekakor lahko s pravim pristopom dosežemo novo zmago. Imamo dobro sestavljeno ekipo, ki je sposobna realizirati tudi cilje, ki so bili postavljeni pred sezono, torej tudi polfinale lige prvakinj. Vendar je treba poudariti, da so razen treh izkušenejših igralk vse druge zelo mlade, tudi pod 20 let. Zato lahko pride do kakšnega padca v igri. Naredile bomo vse, da do tega ne bo prišlo oziroma da bodo posledice čim manjše."

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Če bomo igrale tako srčno in borbeno v obrambi kot v Metzu, potem bomo zagotovo prišle do ugodnega izida. Je pa res, da je Aalborg bistveno bolj kakovostna ekipa, kot je mogoče to razbrati iz poraza proti Hypu."

Tekmo na Kodeljevem bosta sodila Madžara Ferenc Bonifert in Viktor Olah, delegat pa bo Nemec Berndt Dugall.

 


Spored in rezultati lige prvakinj

 

Prva tekma Krima Mercatorja, zmaga v Metzu


Foto: EHF