30. 10. 2009

Mladinska reprezentanca pod vodstvom Slavka Iveziča premagala Avstrijo

Slovenska mladinska reprezentanca je na prvi prijateljski tekmi na mednarodnem turnirju v Linzu, kjer igra tudi moška članska reprezentanca Slovenije, premagala mladinsko izbrano vrsto Avstrije z 29:23. V soboto in nedeljo se bodo avstrijski in slovenski mladinci pomerili še dvakrat.


Avstrija - Slovenija 23:29 (9:12)

Linz - Dvorana Arena Intersport, gledalcev: 200.

Avstrija: Schimpl, Eichinger, A. Hermann 7, Hechenblaikner 1, Früchstück 2, Hellerich 2, Brandfellner 1, Gschwandtner 1, P. Hermann 2, M. Hermann 4, Sonnweber 2, Svoboda, Nikolič 1; selektor: Roland Frühstück.

Slovenija: Ošlovnik (4 obrambe), Taletovič (4 obrambe) in 1 zadetek, Perovšek (6 obramb), Ranevski 1, Cingesar 1, Nosan 4, Kljajič 2, Stegne 1, Jamnik , Marguč 2, Zarabec 1, Poklar 7, Smolnik 1, Grebenc, Papež 8; selektor: Slavko Ivezič.


Slovenski rokometni upi, za katere je bila to prva uradna tekma v mladinski kategoriji (letnika 1988 in 1989), so zasluženo premagali gostitelje s končnim izidom 29:23 (12:9). Borbeni gostitelji so se dobro upirali izbrancem selektorja Slavka Iveziča in skozi celoten prvi polčas jim niso dovolili, da bi si priigral občutnejšo prednost. Po odmoru, na katerega so Slovenci odšli s tremi zadetki prednosti (12:9), so v drugem polčasu prikazali precej boljšo igro. Ko so v 48. minuti prvič na tekmi prišli do prednosti petih zadetkov, je bilo ugibanja o zmagovalcu konec.


Selektor Ivezič na tekmah proti avstrijski reprezentanci ne more računati na poškodovane Bojana Božiča, Žigo Mlakarja (oba Celje Pivovarna Laško) in Jureta Jelovčana (Ajdovščina), ki jo je skupil na zadnjem treningu pred odhodom na turnir.


Mladinci se bodo v soboto in v nedeljo še dvakrat pomerili z mladinsko vrsto Avstrije. Sobotna tekma se bo začela ob 13.15, nedeljska pa ob 12. uri.