1. 11. 2009

Mladinci do vrha napolnili avstrijsko mrežo

Mladinska moška reprezentanca Slovenije je v Linzu odigrala še tretjo prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Avstrije. Izbranci selektorja Slavka Iveziča so dosegli še drugo zmago proti avstrijskim vrstnikom, potem ko so danes do vrha napolnili njihovo mrežo (36:26).


Avstrija – Slovenija 26:36 (11:20)

Linz - Dvorana Arena Intersport, gledalcev: 250, sodnika: Mandak in Rudinsky (oba Slovaška).

Avstrija: Musel, Schimpl, Bokesch, A. Hermann 5, Fuger 4, Hechenblaikner 2, Früchstück 3, Hellerich , Brandfellner 2, Gschwandtner , Horvath 1, M. Hermann 6, Sonnweber 3, Svoboda, Nikolič; selektor: Roland Frühstück.

Slovenija: Ošlovnik (2 obrambi), Taletovič (8 obramb), Perovšek (4 obrambe), Cingesar 1, Nosan 4 (2), Kljajič 2, Stegne 4, Jamnik 2, Marguč 8, Zarabec 1, Poklar 4, Smolnik 1, Grebenc 1, Papež 4, Ranevski 4; selektor; Slavko Ivezič.


Slovenska mladinska reprezentanca je na tretji tekmi proti mladinski izbrani vrsti Avstrije visoko slavila z izidom 36:26. Varovanci Slavka Iveziča so od samega uvoda dalje pokazali povsem drugačno sliko kot včeraj, ko so izgubili, in si po zaslugi dobre obrambe in natančne realizacije v napadu že do polčasa priigrali kar devet zadetkov prednosti. Slovenci tudi v drugem polčasu niso popustili in na koncu zasluženo visoko slavili.

Naši mladinci so od petka do nedelje v Linzu odigrali tri tekme z Avstrijci in dvakrat zmagali. Najprej so bili uspešnejši na prvi tekmi (29:23), v soboto so slavili gostitelji (31:27), tretji dvoboj pa se je spet končal z uspehom izbrane vrste Slovenije.

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije:
"Tekmovalni vikend v Avstriji nam je prišel zelo prav, saj smo lahko skozi tri tekme uvideli realno stanje in kakovost tako posameznikov kot celotne ekipe. Videli smo tako dobre kot slabe strani naše igre, tako da bomo lahko na podlagi teh ugotovitev pripravili program in realne cilje te generacije. Na vseh treh tekmah smo pokazali, da imamo zadovoljivo kvaliteto, a na trenutke tudi slab odnos do igre, kar se je lepo pokazalo na drugi tekmi z Avstrijci, ko smo bili zaradi tega zasluženo poraženi. Menim, da nam je ta poraz pomagal pri realni oceni ekipe in pokazal pomanjkljivosti, ki jih moramo v prihodnje nujno odpraviti, če želimo izpolniti naše zastavljene cilje."
Slovenski mladinci na drugi tekmi izgubiliMladi Slovenci visoko premagali AvstrijceSelektor Ivezič izbral igralce za Linz