3. 11. 2009

Izredna skupščina RZS izglasovala predlog za omilitev kazni trenerju Ivici Obrvanu

Na današnji izredni skupščini RZS v Ljubljani so prisotni izglasovali predlog za izredno omilitev kazni za Ivico Obrvana, trenerja rokometnega kluba Gorenje Velenje. To pomeni, da lahko Obrvan od danes v trenerski vlogi vodi velenjski klub tudi v slovenskih tekmovanjih, ne samo v evropskih.

Na izredni skupščini (ima 94 članov) se je ob 15. uri zbralo premalo članov za sklepčnost in veljavnost sklepov, zato je bilo po statutu RZS potrebno počakati pol ure, ko lahko prisotni odločajo na glede na njihovo število. Pred obravnavo in glasovanjem o zahtevi Ivice Obrvana za varstvo zakonitosti je bilo prisotnih 43 članov skupščine nacionalne zveze. Za omilitev osemmesečne kazni trenerju velenjskega kluba jih je glasovalo 28, 10 jih je bilo proti, pet pa jih ni oddalo svoj glas.

Člani skupščine RZS so tako izglasovali predlog, ki se je glasil: "Skladno s 85. in 86. členom disciplinskega pravilnika RZS, skupščina RZS potrjuje izredno omilitev kazni Ivici Obrvanu, izrečeno s sklepom disciplinskega sodnika ZROPS št. 53/09 z dne 26. maja 2009, in sicer se prepoved opravljanja dolžnosti trenerja za čas osem (8) mesecev skrajša na pet (5) mesecev in šest (6) dni. Ivica Obrvan lahko polno opravlja funkcijo trenerja RK Gorenje z dnem 3. 11. 2009."

Odločitev izredne skupščine pomeni, da bo lahko Ivica Obrvan vodil rokometaše Gorenja Velenja že na sredini (4. novembra 2009) prvenstveni tekmi, ko slovenski prvaki v Rdeči dvorani gostijo Ribnico Riko hiše.

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji izredni skupščini dobilo novega člana. To je Karlo Kastelic, ki je v predsedstvo prišel po organizacijskem načelu - kot predstavnik Združenja 1. B DRL za ženske.