6. 11. 2009

Olimpija se pred povratnim obračunom v pokalu EHF z nemškim Bayerjem ne predaja

V nedeljo ob 16. uri rokometašice Olimpije čaka povratna tekma tretjega kroga pokala Evropske rokometne zveze proti Bayerju iz Leverkusna. Prvi obračun se je v Ljubljani končal z zmago Nemk s 24:21. Po dolgih mesecih čakanja so v klubu igralke in vodstvo le prejeli plačo.

Finančne težav ženskega rokometnega kluba Olimpija se vlečejo že dolgo časa, ne glede na to pa dekleta vztrajajo in vztrajajo. V četrtek je končno prišlo do majhne odrešitve, ko so v Tivoliju dobili vsaj eno plačo. S tem je bil preprečen tudi bojkot Olimpijinega potovanja na povratno tekmo v Nemčijo, kar so v primeru neizplačila ene zaostale plače napovedovale igralke. Vsekakor bo četrtkova plača dodatna spodbuda za nedeljsko tekmo v dvorani Smidt na severu Nemčije.

Na prvi tekmi pred domačimi gledalci v Ljubljani so se "zmajčice" dobro upirale nasprotnicam (blesteli sta vratarka Branka Zec z 19 obrambami in učinkovita Maja Šon s kar 14 zadetki), toda na koncu vseeno pristale pri zaostanku treh golov (21:24). Kapetanka Olimpije Vesna Puš pravi, da se kljub porazu v Tivoliju še niso predale: "Motiva nam nikoli ni manjkalo, je pa res, da bodo te poteze dale še dodatni zagon.  Na prvi tekmi glave niso bile na pravem mestu, razen pri redkih posameznicah. Težko je razmišljati le o igri, če se ubadaš s takšnimi težavami. Mislim, da bo na povratnem obračunu precej drugače."

Trener Robert Beguš je prepričan, da sta na prvi tekmi v Ljubljani sodnika iz Grčije v veliki meri vplivala na igro in tako delno botrovala porazu njegove ekipe proti Bayerju, ki je v drugem krogu pokala EHF z dvema visokima zmagama izločil Celeio Žalec: "Čeprav je težko verjeti, da bi nam po porazu na domačem igrišču uspel preboj v naslednji krog, v Nemčijo seveda ne odhajamo z belo zastavo. Če nič drugega, se želimo še enkrat predstaviti v dobri luči." Ekipa potuje v Nemčijo v soboto, v nedeljo ob 16. uri pa se borila za napredovanje v pokalu EHF.

Spored in rezultati

Na prvi tekmi Olimpija klonila