7. 11. 2009

Ivica Obrvan: Zaslužili bi si najmanj točko

Rokometaši velenjskega Gorenja so v četrtem krogu lige prvakov klonili proti madžarskemu Veszpremu (27:28), čeravno je trener Ivica Obrvan prepričan, da bi si zaslužili vsaj točko.

Ivica Obrvan, trener Gorenja Velenja: "Po takšni dramatični končnici seveda ni lahko govoriti. Mislim, da smo si zaslužili najmanj točko, a bili smo blizu tudi zmagi in drugi točki. Moj kolega Mocsai je dejal, da so nastopili brez dveh zelo pomembnih igralcev, toda lahko tudi jaz rečem, da smo nastopili brez 30 odstotkov ekipe v rotaciji. Ta uspeh, ki bi si ga zaslužili, bi bila velika nagrada za moje igralce. Zgrešili smo štiri strele s sedmih metrov, zelo 'kritično' smo odigrali z igralcem več, česar nikoli nismo trenirali, na koncu pa tudi nismo imeli športne sreče. Bili smo blizu vrhunskemu rezultatu. Nisem jezen zaradi zadnje Čupićeve zgrešene sedemmetrovke, ampak zaradi prejšnjega napada Veszprema, ko nas je izigral Perez in dosegel zmagoviti zadetek. Če lahko še rečem nekaj o sojenju na naših dosedanjih štirih tekmah v ligi prvakov: ko je trener Kielc Bogdan Wenta na naši tekmi na Poljskem v polprotinapadu povlekel mojega igralca Šimiča za dres z igrišča, tega nihče od sodnikov ni opazil. Če bi imeli mi takšno sojenje na gostovanjih, kot sta ga imela Bosna in Veszprem pri nas v Velenju, bi takoj podpisal. Upam si trditi, da sodniški kriterij v evropski ligi prvakov ni korekten do Gorenja."

Marko Bezjak, rokometaš Gorenja Velenja: "Moje mnenje je, da smo si po prikazanem - kot je rekel že trener Obrvan - zaslužili vsaj točko. Na koncu je pač odločila sedemmetrovka, ki se nam na žalost ni izšla. Vzroke poraza je treba iskati v igri z igralcem več in zgrešenih sedemmetrovkah. Toda potrebno je iti naprej, kajti vidimo, da smo na dobri poti."

Lajos Mocsai, trener Veszprema: "Prejšnji teden smo imeli nesrečo, saj sta se na reprezentančni akciji poškodovala dva naša ključna igralca, ki danes nista mogla igrati. Zato smo morali spremeniti načrt igre, celotedenske priprave na dvoboj z Gorenjem pa so obrodile sadove. Moram reči mojemu kolegu, da je pripravil izredno moštvo, saj ima na voljo vsaj deset enakovrednih igralcev, ki jih lahko uporabi v vsakem trenutku. Pričakovali smo dramatično tekmo, ocenjujem, da si nismo zaslužili izgubiti, saj smo vseskozi imeli rezultat v svojih rokah. Športna sreča je bila na koncu vendarle na naši strani, toda neodločen rezultat bi bil dejansko realen in najbolj pravičen. Ne glede na to, da smo zmagali, moram dati priznanje obema ekipama."

David Koražija, rokometaš Veszprema: "Danes smo pričakovali težko tekmo, saj vemo, kako težko je igrati v Velenju. Celoten teden smo se pripravljali na Gorenje, igrali smo dobro, toda tudi nasprotne moštvo je igralo dobro. Nobena ekipa se v šestdesetih minutah tekme ni preveč odlepila, tako da so navijači lahko videli lepo in napeto tekmo, ki se je končala z našo minimalno zmago."

Foto: Slavko Kolar

Perić ubranil sedemmetrovko in prinesel zmago VeszpremuLiga prvakov - sezona 2009/10